Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού Κύπρου

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 41905
ISBN: 9789604953608
Σελίδες: 72


Οι εκδόσεις Άθως με ιδιαίτερη χαρά και ενόψει της μνήμης του στις 29 Αυγούστου ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου  «Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», που είναι αφιερωμένο στην ζωή του Τιμίου Προδρόμου. Ένα μοναδικό βιβλίο που έγραψαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού Κύπρου και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά.

Η ζωή του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, που ήταν ο τελευταίος Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης και ο Πρόδρομος του Χριστού, θα συναρπάσει και θα διδάξει κάθε μικρό, αλλά και ενήλικο αναγνώστη.

Το βιβλίο, εξαιρετικά καλογραμμένο, όπως άλλωστε και όλα τα βιβλία της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, απευθύνεται σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού και σε εφήβους, αλλά θα διαβαστεί και από τους ενήλικες με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά μας θύμισε τα λόγια του Φώτη Κόντογλου«Εικόνες με χρώματα χωμάτινα, μορφές ασκητικές, εικόνες γεμάτες μυστήριο».

Με μοναδικό τρόπο η εικονογράφος κατάφερε να δέσει την Παράδοση με την σύγχρονη ματιά του 2022 και να δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο και φρέσκο, που θα αγγίξει κάθε μικρό μα και μεγάλο αναγνώστη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
«Μια φωνή στην έρημο θα φωνάζει ετοιμάστε τον δρόμο του Κυρίου».
Με τα λόγια αυτά ο Θεός πληροφορούσε τον λαό Του ότι λίγο πριν εμφανιστεί στον κόσμο ο Χριστός θα έστελνε έναν μεγάλο Προφήτη. Αυτός θα καλούσε τους ανθρώπους να ετοιμάσουν τον δρόμο της καρδιάς τους, για να υποδεχθούν τον Χριστό. Αυτός ο μεγάλος Προφήτης δεν ήταν άλλος από τον Άγιο Ιωάννη, που για αυτήν ακριβώς την αποστολή του ονομάστηκε και Πρόδρομος.