Από μια κρυφή γωνιά του κόσμου

Συλλογικό έργο


Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 41355
ISBN: 9789604953400
Σελίδες: 132


Όνομα δεν δίνει. Μήτε διεύθυνση. Μήτε λοιπά στοιχεία. Λίγοι τον ξέρουνε προσωπικά. Δεν κρύβεται Από εγωισμό. Όχι. Ούτε Από κάποια ψευτοταπείνωση. Είναι που θέλει να περνάει αφανής, καθώς μας λέει… Εμείς σεβόμαστε την επιθυμια του. Μας παρακάλεσε. Ας είναι… Ο μπάρμπας μας είναι Ρωμιός. Αυτό τα λέει όλα. Γόνος πνευματικός του Μακρυγιάννη, του κυρ Αλέξανδρου, του Κόντογλου… Σύγχρονος του παπα-Ανανία. Αυτός είναι ο μπάρμπας μας. Μπορεί το όνομά του ποτέ να μην μαθευτεί. Μικρή σημασία έχει. Θα είναι οι κουβέντες του, που θα μας φωτίζουνε τις δύσκολες στιγμές. Θα είναι οι κουβέντες του, που θα μας κάνουν παρέα σε όλη τη ζωή μας.
Ελευθέριος Ελευθεριάδης Ψυχολόγος, M.sc.

Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ με χαρά παρουσιάζουν την έκδοση του βιβλίου ΑΠΟ μια ΚΡΥΦΗ ΓΩΝΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ, που περιλαμβάνει την συλλογή κειμένων τα οποία για πρώτη φορά δημοσιεύθηκαν στην γνωστή ιστοσελίδα Αμφοτεροδέξιος. Το βιβλίο προλογίζει ο ψυχολόγος Ελευθέριος Ελευθεριάδης. Τα κείμενα του βιβλίου αυτου μεταφέρουν στον αναγνώστη, που βιώνει την σημερινή δύσκολη συγκυρία, την απροσποίητη καλοσύνη και το αληθινό νοιάξιμο ενός καθημερινού ανθρώπου, που τόσο νιώθει ότι έχει ανάγκη. Ο αναγνώστης διαβάζοντας τα απλά, αλλά μεστά περιεχομένου κείμενα, θυμάται τι είναι αυτό που τελικά δίνει νόημα και ομορφιά στην ζωή μας. Ο μπάρμπας καταθέτει τις σκέψεις του, που αφορούν τόσο επίκαιρα θέματα ειδωμένα με ουσιαστικό τρόπο, όσο και θέματα διαχρονικά.

Έτσι καταφέρνει Από μια κρυφή γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου να μεταφέρει τον αναγνώστη Από το δύσκολο σήμερα, μέσα Από τις αξεπέραστες αλήθειες του χθες, σε ένα φωτεινό και αιώνιο αύριο. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε πολύ προσεγμένη έκδοση με ποιοτικό χαρτί και κοσμείται με σκίτσα της καταξιωμένης εικονογράφου Αγγελικής Δελεχά, καθώς και με εικόνες από αρχειακό υλικό.