Close

Βίντεο

Ο Μικρός Χηνοβοσκός, που έγινε προστάτης άγιος των γεωργών και των αμπελουργών

Η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη διαβάζει απόσπασμα του βιβλίου της «O μικρός Χηνοβοσκός, που έγινε προστάτης άγιος των γεωργών και των αμπελουργών» Ένα βιβλίο για τον άγιο Τρύφωνα με το συναξάρι του αγίου γραμμένο για τα παιδιά αλλά και με πολλές πρωτότυπες δραστηριότητες. Το βιβλίο εικονογράφησε με πολύ μεράκι ο αρχιτέκτονας και εικονογράφος Σπύρος Γούσης.

Περισσότερα για το βιβλίο: https://bit.ly/3sMT0sO

Για παραγγελίες: https://bit.ly/3mdZ4XQ

Η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη διαβάζει απόσπασμα του βιβλίου της «O μικρός Χηνοβοσκός, που έγινε προστάτης άγιος των γεωργών και των αμπελουργών» Ένα βιβλίο για τον άγιο Τρύφωνα με το συναξάρι του αγίου γραμμένο για τα παιδιά αλλά και με πολλές πρωτότυπες δραστηριότητες. Το βιβλίο εικονογράφησε με πολύ μεράκι ο αρχιτέκτονας και εικονογράφος Σπύρος Γούσης. Περισσότερα

Read more

Γιορτινά αφηγήματα. Διαβάζει ο Νώντας Σκοπετέας

Γιορτινά Αφηγήματα της Άννας Ιακώβου

Εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στην ατμόσφαιρα των ελληνικών νησιωτικών Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές ήρωες της καθημερινής ζωής που συνδυάζουν την αταξία και την ανεμελιά με το φιλότιμο και τη ζεστή παιδική καρδιά. «Τα γιορτινά αφηγήματα» είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα παιδικά βιβλία της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο: https://bit.ly/2LYJouq

Για παραγγελίες του βιβλίου: https://bit.ly/3lY49Dl

Γιορτινά Αφηγήματα της Άννας Ιακώβου Εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά. Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στην ατμόσφαιρα των ελληνικών νησιωτικών Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές ήρωες της καθημερινής ζωής που συνδυάζουν την αταξία και την ανεμελιά με το φιλότιμο και τη ζεστή παιδική καρδιά. «Τα γιορτινά αφηγήματα» είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα παιδικά

Read more

Να σας τα πούμε; Oι μικροί καλαντιστές

Να σας τα πούμε; ρωτούν οι μικροί καλαντιστές για μια ακόμη φορά σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν; Θα το μάθουμε διαβάζοντας την τρυφερή ιστορία που έγραψε η Ιωάννα Δαλάκα και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά. Οι μικροί μας αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και να αποστηθίσουν ποιήματα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάξουν βασιλόπιτα. Και φυσικά στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην τάξη, στην εκκλησιά ή και στο κρεβατάκι τους πριν κοιμηθούν μπορούν ακούσουν το πλούσιο Cd που ετοίμασε η συγγραφέας και αφηγήτρια με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των ενοριών που στήριξαν αυτή την όμορφη προσπάθεια προσπαθώντας να μεταφέρουν στα παιδιά μας μία γνήσια αίσθηση των Χριστουγέννων.

Για online παραγγελίες: https://bit.ly/3kHVqEL

Να σας τα πούμε; ρωτούν οι μικροί καλαντιστές για μια ακόμη φορά σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν;

Read more

Χριστούγεννα και ήμουν εκεί!

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Άννας Ιακώβου «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί».

Η πλούσια αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού, της Προσκύνησης των Μάγων και τέλος της παρουσίας του δωδεκαετούς Ιησού στο Ναό.

Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά είναι εμπνευσμένη, χαριτωμένη και προσαρμοσμένη στην οπτική των μικρών παιδιών. Η σελιδοποίηση είναι πολύ όμορφη και οι προδιαγραφές της έκδοσης άριστες. Το χαρτί υψηλής ποιότητας, η απόδοση των χρωμάτων εξαιρετική, η βιβλιοδεσία ενισχυμένη για να αντέχει στο παιδικό ξεφύλλισμα.

Το «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί» είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://bit.ly/39LpQU0

Εκδόσεις Άθως
Κεντρική διάθεση: Eκδόσεις Σταμούλη
Αβέρωφ 2, 104 33, Αθήνα,
Τηλ. 210 – 52 38 305,
[email protected],
www.stamoulis.gr
www.athospublications.gr

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Άννας Ιακώβου «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί». Η πλούσια αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού, της Προσκύνησης των Μάγων και τέλος της παρουσίας του δωδεκαετούς Ιησού στο Ναό. Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά είναι εμπνευσμένη, χαριτωμένη και προσαρμοσμένη στην οπτική

Read more

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Παναγιά των κυνηγημένων” από την Μαρία Μπρέντα στο κανάλι της στο YouTube.

Με λένε Μαρία Μπρέντα. Είμαι 20 χρόνων και κατάγομαι από την Καστοριά. Σπουδάζω Μαθηματικά στα Ιωάννινα. Την αγάπη μου για τα βιβλία μου τη μετέδωσε η μητέρα μου και μια παιδική μου φίλη. Η πρώτη μου επαφή με τα βιβλία των εκδόσεων Άθως ήταν σε ηλικία 11 χρονών όταν τα αντίκρισα σε μια βιβλιοθήκη του κατηχητικού που πήγαινα. Τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή! Διάβαζα ιστορίες αγίων και γαλήνευε η καρδούλα μου. Χόρταιναν τα μάτια μου ομορφιές, τόσο από την όμορφη εικονογράφηση όσο και από τις εικόνες που δημιουργούσαν στο μυαλό μου οι υπέροχες αφηγήσεις και περιγραφές των συγγραφέων.

Στην ηλικία των 15 άνοιξα το δικό μου blog στο οποίο έγραφα την άποψή μου για τα βιβλία που διάβαζα.  Άρχισε να επισκέπτεται ολοένα και περισσότερος κόσμος τη σελίδα μου και αποκτούσα περισσότερους ακολούθους μέρα με τη μέρα. Γίναμε μια τεράστια βιβλιοπαρέα! Πρόσφατα, βλέποντας τη μεγάλη δύναμη του βίντεο στις μέρες μας, αποφάσισα να ανοίξω κι ένα κανάλι στο Youtube. Ευελπιστώ να αγκαλιάσει ο κόσμος το περιεχόμενό μου και να γίνουμε μια όμορφη (μικρή ή μεγάλη – δεν έχει σημασία) όμορφη παρέα.

Για το κανάλι της Μαρίας: https://bit.ly/34c6xib 

Για παραγγελίες του βιβλίου: https://bit.ly/36kswpK   

Εκδόσεις Άθως
Κεντρική διάθεση: Eκδόσεις Σταμούλη
Αβέρωφ 2, 104 33, Αθήνα,
Τηλ. 210 – 52 38 305,
[email protected],
www.stamoulis.gr
www.athospublications.gr

Με λένε Μαρία Μπρέντα. Είμαι 20 χρόνων και κατάγομαι από την Καστοριά. Σπουδάζω Μαθηματικά στα Ιωάννινα. Την αγάπη μου για τα βιβλία μου τη μετέδωσε η μητέρα μου και μια παιδική μου φίλη. Η πρώτη μου επαφή με τα βιβλία των εκδόσεων Άθως ήταν σε ηλικία 11 χρονών όταν τα αντίκρισα σε μια βιβλιοθήκη του

Read more

Όταν γελάει ο ουρανός 5

Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους «διά Χριστόν σαλούς»; Σαλός είναι ο τρελός. Εκείνος, δηλαδή, που έχει σαλεμένα τα μυαλά του! Οι «διά Χριστόν σαλοί» είναι ασκητές, που παριστάνουν τους τρελούς για χάρη του Χριστού. Ζήστε μαζί τους τρελές περιπέτειες. Σίγουρα θα τους αγαπήσετε, σαν τρελόπαιδα που είστε.

Η ιστορία του αγίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη όπως περιέχεται στο CD του βιβλίου της Άννας Ιακώβου “Όταν γελάει ο ουρανός 5. Άγιοι Θεότρελοι”.

Το βιβλίο αναφέρεται σε δια Χριστόν σαλούς αγίους.

Εκδόσεις ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ

Συντελεστές ψηφιακού δίσκου
Σκηνοθεσία: Άννα Ιακώβου
Επιμέλεια μουσικής: Στέφανος Δορμπαράκης
Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Μίξη και επεξεργασία ήχου: Sweetspot Productions
Έπαιξαν οι μουσικοί: Κανονάκι, τραγούδι:
Στέφανος Δορμπαράκης Ακορντεόν: Συμεών Συμεωνίδης
Ποντιακή λύρα: Χρήστος Συμεωνίδης

Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους «διά Χριστόν σαλούς»; Σαλός είναι ο τρελός. Εκείνος, δηλαδή, που έχει σαλεμένα τα μυαλά του! Οι «διά Χριστόν σαλοί» είναι ασκητές, που παριστάνουν τους τρελούς για χάρη του Χριστού. Ζήστε μαζί τους τρελές περιπέτειες. Σίγουρα θα τους αγαπήσετε, σαν τρελόπαιδα που είστε. Η ιστορία του αγίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη

Read more

Όταν Γελάει ο Ουρανός

Το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και η Σοφία Χατζή φιλοξενούν την Άννα Ιακώβου στην εκπομπή Ραδιοπαραμυθία. Ακούγονται αποσπάσματα από το cd του βιβλίου ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ 5.

«Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους «διά Χριστόν σαλούς;» Σαλός είναι ο τρελός. Εκείνος δηλαδή, που έχει σαλεμένα τα μυαλά του! Οι «διά Χριστόν σαλοί» είναι ασκητές, που παριστάνουν τους τρελούς για χάρη του Χριστού. Ζήστε μαζί τους τρελές περιπέτειες. Σίγουρα θα τους αγαπήσετε, σαν τρελόπαιδα που είστε».

Την επιμέλεια μουσικής έχει κάνει ο Στέφανος Δορμπαράκης, ο οποίος παίζει κανονάκι και τραγουδάει. Στο ακορντεόν ο Συμεών Συμεωνίδης και στη ποντιακή λύρα ο Χρήστος Συμεωνίδης. Κεντρικός αφηγητής είναι ο Κωνσταντίνος Μπίσαλας. Ευγενική συμμετοχή: Σοφία Χατζή.

Το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και η Σοφία Χατζή φιλοξενούν την Άννα Ιακώβου στην εκπομπή Ραδιοπαραμυθία. Ακούγονται αποσπάσματα από το cd του βιβλίου ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ 5. «Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους «διά Χριστόν σαλούς;» Σαλός είναι ο τρελός. Εκείνος δηλαδή, που έχει σαλεμένα τα μυαλά του! Οι «διά Χριστόν σαλοί» είναι ασκητές,

Read more