Εὐχολόγιον μαθητιώσης νεολαίας

Επιμέλεια: Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου

Κείμενα ευχών: Γερόντισσα Ισιδώρα μοναχή, Αγιεροθεϊτισσα


Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 17×24
Κωδικός: 41837
ISBN: 978604953547
Σελίδες: 36


Οι Εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το Εὐχολόγιον μαθητιώσης νεολαίας, που επιμελήθηκαν ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδούλου και η Γερόντισσα Ισιδώρα Αγιεροθεϊτισσα και φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα ιερατικό ευχολόγιο με ευχές γραμμένες ειδικά για μαθητές και φοιτητές, αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους τους, που έχουν ανάγκη πνευματικής στήριξης και ψυχικής ανάπαυσης την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων. Το Εὐχολόγιον Μαθητιώσης Νεολαίας είναι καρπός πολύχρονης εργασίας και συνεργασίας του π. Γεωργίου Χριστοδούλου με την Γερόντισσα Ισιδώρα ώστε, με τη Χάρη του Θεού, να καλύψει την ανάγκη μαθητών, φοιτητών και ιερέων, κυρίως κατά το διάστημα της ἐξεταστικης περιόδου.

Τὸ Εὐχολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αύτόνομα τελώντας μία ειδικὴ δἐηση πριν την εξεταστική περίοδο ή σε συνδυασμὸ με μία Παράκληση, ἕναν Ἑσπερινό, ή καὶ μὲ μία Θεία Λειτουργία. Περιέχει δέηση υπέρ των εξεταζομένων και ευχές για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά. Επιπλέον περιέχει ειδική ευχή για τις μαθησιακές δυσκολίες.
Η γνώση πως ο Κύριος, η Θεοτόκος και όλοι οι Άγιοι είναι συμπαραστάτες των νέων παιδιών στον αγώνα τους, δίνει ιδιαίτερη δύναμη και παρηγοριά στους προσευχόμενους νέους και τους γονείς τους.

Το Ευχολόγιον Μαθητιώσης Νεολαίας κυκλοφορεί σε μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και βολικό σχήμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Εἰσαγωγή     
  • Δέησις ὑπὲρ τῶν ἐξεταζομένων μαθητῶν          
  • Εὐχὴ ὑπὲρ φωτίσεως καὶ ἐνισχύσεως τῶν ἐκπαιδευτικῶν            
  • Εὐχὴ εἰς τὸν Κύριον ᾿Ιησοῦν Χριστόν, ὑπὲρ τῶν ἐξεταζομένων  
  • Εὐχὴ εἰς τὸν Δεσπότην Χριστόν, ὑπὲρ φωτίσεως καὶ ἐνισχύσεως τῶν μελλόντων σπουδάζειν    
  • Εὐχὴ εἰς τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, ἐπὶ τῇ λύσει τῶν μαθησιακῶν δυσκολιῶν    
  • Εὐχὴ ὑπὲρ τῶν παίδων  Ἀπόλυσις