Η Δύναμη της ελπίδας κάνει θαύματα

Αννέτα Τόλιου

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

Χρον. Έκδοσης: 2019
Σχήμα: 17×24
Κωδικός: 40453
ISBN: 9789604952830
Σελίδες: 216


Οι εκπληκτικές περιπέτειες δύο παιδιών και ενός ναύτη από την Τζαμάϊκα που ναυαγούν σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου και παραμένουν εκεί επί ένα χρόνο χωρίς βοήθεια από το εξωτερικό περιβάλλον. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο σεβασμό για την άγρια φύση αλλά και ένα πνευματικό ταξίδι για τους τρεις ήρωες.

Το βιβλίο της Αννέτας Τόλιου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΕΦΗΒΙΚΑ σε δεύτερη έκδοση εμπλουτισμένη με σκίτσα της Αγγελικἠς Δελεχά και φωτογραφίες από τον βυθό του Αιγαίου της δύτριας-φωτογράφου Λάουρας Μελετοπούλου.

Κατέληξαν ναυαγοί σε μια βραχονησίδα, όταν, μετά από μια θαλασσοταραχή, το κρουαζιερόπλοιό τους τo ανέτρεψε η θάλασσα. Δυο παιδιά, ο Αλεσσάντρο και η Λυδία, και ένας ναύτης Τζαμαϊκανός, ο Τόμας, προσπαθούν απεγνωσμένα, πιασμένοι από ένα κατάρτι, να κολυμπήσουν ενάντια στα μανιασμένα κύματα ελπίζοντας να βρουν κάποια ξέρα και να σωθούν. Πράγματι ο δυνατός αέρας, σύμμαχός τους, τους παρέσυρε και έτσι το κύμα τούς ξέβρασε σ’ ένα ερημονήσι. Σε ένα μικρό νησί καταμεσἠς του Αιγαίου… -Επιτέλους στεριά, ψέλλισαν και οι τρεις και έπεσαν μισολιπόθυμοι στο έδαφος. Έπρεπε να δώσουν μάχη για τη ζωή τους μέχρι να τους ανακαλύψουν και να σωθούν. Άραγε θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν στο άγονο αυτό νησάκι;