Η Σοφία και οι τρεις ατρόμητες κόρες της

Κατερίνα Μουρίκη

Εικονογράφηση:
Πέγκυ Φούρκα

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 20×29
Κωδικός: 41922
ISBN: 9789604953622
Σελίδες: 44


Οι εκδόσεις Άθως με αφορμή την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της με χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο «Η Σοφία και οι τρεις ατρόμητες κόρες της» της πολυγραφότατης Κατερίνας Μουρίκημε εικονογράφηση της Πέγκυς Φούρκα.

Στις σελίδες αυτού του καλογραμμένου βιβλίου, ο μικρός αναγνώστης θα γνωρίσει την αρχόντισσα Σοφία και τις τρεις κόρες της, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, που ζούσαν στη Ρώμη τα χρόνια που γίνονταν οι διωγμοί των χριστιανών.

Η Αγία Σοφία είναι ένα αληθινά υπέροχο πρότυπο μητέρας, ενώ τα τρία κορίτσια, η καθεμιά με τα δικά της προτερήματα και χαρίσματα γίνονται παράδειγμα και για τα σημερινά παιδιά. Όμως πάνω από όλα, μέσα από τον βίο και το μαρτύριο των τεσσάρων Αγίων, το βιβλίο αυτό θα δείξει σε κάθε μικρό, μα και μεγαλύτερο αναγνώστη, το αληθινό πνεύμα του χριστιανού, που είναι το πνεύμα της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας και της αγωνιστικότητας.

Η συγγραφέας μέσα από ένα κείμενο μεστό καταφέρνει να μας μεταφέρει σε εκείνα τα χρόνια, δείχνοντάς μας πώς ήταν η ζωή των πρώτων χριστιανών, πώς γινόταν η κατήχηση, τι ήταν οι Αγάπες, πού συναθροίζονταν οι χριστιανοί. Έτσι αυτό το βιβλίο γίνεται μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών, που μπορούν να αξιοποιηθούν από κατηχητές και εκπαιδευτικούς.

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει με υπέροχο τρόπο η Πέγκυ Φούρκα και είναι μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση.
Απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και άνω και σίγουρα θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.
Μπορεί να αξιοποιηθεί και ως βοήθημα στο κατηχητικό και στο μάθημα των θρησκευτικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ
Συγγραφέας «Γεννήθηκα σε µια γειτονιά της Αθήνας. Οι παιδικές µου µνήµες είναι γεµάτες µε τα αρώµατα από τους ανθισµένους κήπους των σπιτιών, τους ήχους από την καµπάνα της εκκλησίας του Αγίου Θεράποντα, και τα  χαρούµενα ξεφωνητά µας στις αλάνες της γειτονιάς µου.  Όµως, εξέχουσα θέση κατέχουν τα µαγευτικά παραµύθια της γιαγιάς Μαρίας, της δασκάλας γιαγιάς µου από τη Σµύρνη. Μεγαλώνοντας σπούδασα Χηµεία, Στατιστική και Οικονοµικά, ενώ παράλληλα κατηχούσα στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, στην Αθήνα. Ο ερχοµός των δύο παιδιών µου ξύπνησε µέσα µου τα παραµύθια της γιαγιάς Μαρίας,  που έδωσαν φτερά στη φαντασία µου. Άρχισα να τους τα διηγούµαι, ενώ λίγο αργότερα έκανα τις πρώτες συγγραφικές µου απόπειρες.
Μέσα στις δεκαετίες που  πέρασαν έγραψα αρκετές δεκάδες παραµύθια. Ταξίδεψα ως υπότροφη συγγραφέας, στη Σουηδία, στην Αργεντινή στη Σαγκάη και στο Πεκίνο. Σήµερα µένω σε ένα ήσυχο χωριουδάκι έξω από το Λουτράκι Κορινθίας. Απολαµβάνω τις ρόδινες ανατολές και τα χρυσοκέντητα δειλινά και δοξάζω το Θεό για όλες τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες που µε αξιώνει να ζω».
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη βάση της BiblioNet: Μουρίκη, Κατερίνα BiblioNet ή στην ιστοσελίδα:  www.katerinamouriki.gr
ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ
ΕικονογράφοςΗ Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες. Το 2006 αγιογράφησε το τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Συνεργάζεται με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κι έχει εικονογραφήσει έντεκα κατηχητικά βοηθήματα. Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Από το 2009 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πέντε βιβλία. Το βιβλίο της: Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι με θέμα το σχολικό εκφοβισμό έγινε best seller σε Ελλάδα και Κύπρο και την περίοδο 2015- 2016 ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη σε σκηνοθεσία Ν.Χανιωτάκη. Έχει επίσης συνεργαστεί με δύο παιδικές εφημερίδες της Real News και της εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια. Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.