Η χορωδία του Τιτανικού και άλλες ιστορίες, πνευματικές και πνευματώδεις

Κυριάκης Κισκηρέας


Χρον. Έκδοσης: 2023
Σχήμα: 13×20,5
Κωδικός: 42140
ISBN: 9789604953806
Σελίδες: 208


Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις ΑΘΩΣ αναγγέλουν την κυκλοφορία της συλλογής διηγημάτων Η χορωδία του Τιτανικού και άλλες ιστορίες, πνευματικές και πνευματώδεις του συγγραφέα Κυριάκη Κισκηρέα.

Τα μικρά διηγήματα έχουν πρωταγωνιστές ανθρώπους απλούς, αλλά και κάποιους αγίους, των οποίων η ζωή άλλαξε τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες αυτές ο συγγραφέας καλεί τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Με ανάλαφρο, εύθυμο, πνευματώδη, αλλά και συγκινητικό τρόπο, που συχνά θυμίζει Παπαδιαμάντη, ο συγγραφέας αποτυπώνει στιγμές και γεγονότα. Αυτά, άλλοτε είναι συνταρακτικά και άλλοτε πιο απλά, όμως πάντοτε αποκαλυπτικά της ανθρώπινης ψυχής.

Ω, η συνείδηση!
Τίποτα βιαιότερο στη ζωή μας,
που λέει κι ο Μέγας Κανών. Όσο κι αν την κοιμίζουμε
με δικαιολογίες, αίφνης,
ενώ όλα πάνε καλά,
φωνάζει και διαμαρτύρεται
με φωνή εκκωφαντική,
ουράνια, ξένη, ακαταμάχητη· σαν τον έρωτα και
σαν τον θάνατο ή και
σαν τα δυο μαζί…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κυριάκης Κισκηρέας γεννήθηκε και ζει στην Καλαµάτα. Κατάγεται από τη Μάνη. Είναι έγγαµος και έχει δυο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία και Βυζαντινή Μουσική κοντά σε σπουδαίους δασκάλους. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Ψάλλει από πολύ µικρός. Αγαπά πολύ τα εκκλησιαστικά κείµενα, αλλά και κάθε άλλη µορφή λόγου ή τέχνης, που αποζητά το βάθος του πνεύµατος και της χαρίζεται και το κάλλος της µορφής. Πορεύεται ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων. Ελπίζει στην αγάπη του Θεού.