Ιδού, αναβαίνομεν εις την Ανάστασιν

π. Ευάγγελος Παπανικολάου


Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 41295
ISBN: 9789604953257
Σελίδες: 440


Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις Άθως αναγγέλλουν την κυκλοφορία του βιβλίου του π. Ευάγγελου Παπανικολάου Ιδού, αναβαίνομεν εις την Ανάστασιν.

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής. Όμως οι περιστάσεις το έφεραν να μείνει κοντά μας και να μας εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις» (Α΄Κορ. 4, 9). Πράγματι ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει, μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς με φώτιση Θεού, που δεν έχουν ακόμη αγιοκαταχθεί. Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσης μας τη μεταφέρει και μας τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι, λέγοντας του ιστορίες και κάποτε μάλιστα κάνοντάς το και να γελάει. Σε αυτό το βιβλίο ο πατήρ Ευάγγελος μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί με τους Αποστόλους τα Πάθη του Κυρίου και μέσα από αυτά να ξαναβρούμε το δικό μας, αναστημένο Πρόσωπο. Είθε.


Τα έσοδα του συγγραφέα από αυτό το βιβλίο θα προσφερθούν υπέρ των έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν.


Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση την οποία προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, ενώ τα έσοδα του συγγραφέα θα διατεθούν για τις ανάγκες της ιεραποστολής στη χώρα αυτή.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Τα πιο ωραία πράγματα είναι αυτά τα τρία που λέει ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος: η Γέννα και ο Ευαγγελισμός μαζί είναι το ένα, η Σταύρωση είναι το άλλο και η Εις Άδου Κάθοδος είναι ακόμη ένα. Αυτά τα τρία λέγονται, προσέξτε: “τα μυστήρια της κραυγής του Θεού εν ησυχία”. Τι ωραίο! Είναι το μυστήριο της κραυγής του Θεού. Κραυγάζει ο Θεός: “Σ’ αγαπάω, βρε! Και τον Υιόν μου τον Μονογενή έδωκα, ίνα πας ο πιστεύων εις Aυτὸν μη απόληται, αλλ’ έχῃ ζωὴν αιώνιον”».


Σελίδες μέσα από το βιβλίο