Μαρία η ψηλή

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού


Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 41706
ISBN: 9789604953455
Σελίδες: 146Με ένα πραγματικά πολύτιμο βιβλίο ανοίγει το 2022 η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άθως.
Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού υπογράφει βιβλία όπως το «Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ» και «Άγιοι της Αμερικής». Το βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα σύγχρονο συναξάρι, μιας γυναίκας που για όσους την γνώρισαν από κοντά είναι μία σύγχρονη αγία.
Το βιβλίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Η Μαρία Στυλιανοπούλου, έζησε στην Κύπρο. Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας της και δη του ύψους της, έφερε μεταξύ των φίλων της την προσωνυμία «Μαρία η ψηλή». Η ζωή της, παρά τον μεγάλο πόνο, τις δυσκολίες, τις κοροϊδίες και τον χλευασμό που εισέπραττε συχνά από πολλούς ανθρώπους, μετατράπηκε σε έναν φωτεινό φάρο αγάπης, για όποιον την συναναστρεφόταν.

Συνδέθηκε πνευματικά με μεγάλες ασκητικές μορφές της εποχής μας, όπως ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, αλλά και με τους σύγχρονους Αγίους, τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Οι γνωριμίες τούτες και η μεγάλη ωφέλεια που έλαβε από αυτές, έδωσαν στην ζωή της μια νέα τροπή. Εμβάθυνε στην προσευχή και στην μελέτη και σύντομα γέμισε με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, που συναντά κανείς στους βίους των Αγίων.

Στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε νέους, σε κληρικούς, σε μοναχούς και μοναχές, στηρίζοντάς τους πνευματικά και υλικά, αλλά κυρίως με την προσευχή και το ζωντανό της παράδειγμα. Με την χάρη του Θεού και την δική της προσπάθεια, μετέτρεψε τον προσωπικό της Γολγοθά σε πηγή ευλογίας για όλους.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σε πολύ καλαίσθητη και προσεγμένη έκδοση, περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την αγάπη της και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και θα γίνει ένα αληθινό βοήθημα στην πνευματική ζωή όσων το διαβάσουν.

Ἀπὸ ἐδῶ ποὺ βρίσκομαι θέλω νὰ διακονῶ.
Μὲ τὸ τηλέφωνο καὶ τοὺς πολυπληθεῖς
φίλους κάνω πολλὲς δουλειές. Ἔχω πολλὰ
μοναστηράκια στὴν σειρὰ ποὺ τὰ βοηθῶ.
Δόξα Σοι ὁ Θεός!