Μητέρα. Εγκυμοσύνη, τοκετός, σαραντισμός και η βοήθεια του Θεού

π. Γεώργιος Χριστοδούλου


Χρον. Έκδοσης: 2023
Σχήμα: 14×20,8
Κωδικός: 42148
ISBN: 9789604953790
Σελίδες: 64


Οι εκδόσεις Άθως με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του π. Γεωργίου Χριστοδούλου «Μητέρα – Εγκυμοσύνη, τοκετός, σαραντισμός και η βοήθεια του Θεού».
Το βιβλίο περιέχει παρηγορητικά και συμβουλευτικά κείμενα για την πρώτη περίοδο της μητρότητας, σχετικά με την πρόνοια της Εκκλησία μας για την νέα μητέρα και το μωρό.
Επιπλέον περιέχει ευχές της Εκκλησίας για την διάρκεια της εγκυμοσύνης μέχρι τον τοκετό, για τις πρώτες ημέρες μετά την γέννηση, τον σαραντισμό, καθώς και τις προβαπτισματικές ακολουθίες.

Αυτό το πρωτότυπο βιβλίο είναι γραμμένο με τρόπο τέτοιο, ώστε εκτός από πολύ όμορφο δώρο για το μαιευτήριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον ιερέα, που θα επισκεφθεί το νεογέννητο και τους γονείς του.
Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, με την μεγάλη του ποιμαντική πείρα και ευαισθησία κατανοεί ότι τα συναισθήματα που συνοδεύουν το πρώτο διάστημα της μητρότητας δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.

Το βιβλίο προσφέρει στην νέα μητέρα, αλλά και στον νέο πατέρα, την ψυχική στήριξη και παρηγοριά που χρειάζονται σ’ αυτή την απαιτητική περίοδο και που μπορεί να δώσει η προσευχή και οι ευχές της Εκκλησίας μας.


«Χαρά μου, ζωή μου,
Φως Χριστού στην ψυχή μου,
Κοιμήσου κι ονειρέψου αγγέλους φωτεινούς
και λαμπερούς σαν τ’ αστέρια τ’ ουρανού…».

Νανούρισμα, στίχοι π. Γεώργιος Χριστοδούλου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), συνέχισε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α). Έχει μετεκπαιδευθεί και εξειδικευθεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία καθώς και στην Βιοηθική των Αναπαραγωγικών Τεχνολογιών και της Γενετικής στην Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης.
Είναι διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, καθώς και τακτικών επίκαιρων άρθρων, τα οποία δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο.

Από τις εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν τα βιβλία του: «ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ» (2021) και «ΕΥΧΟΛΟΓΙΟΝ ΜΑΘΗΤΙΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» (2022).
Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, έχοντας ιδρύσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για ενήλικες, πρότυπο παιδικό τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, στο οποίο διδάσκει ο ίδιος, καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές. Έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Θεολογικών Σχολών, ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως επιμορφωτής στον τομέα της Ποιμαντικής της Νεότητος, της Οικογένειας και του Φιλανθρωπικού Τομέα. Είναι νυμφευμένος με την φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.