Μουτότο 1. Μια μικρή αφρικάνικη ιστορία

Σοφία Χατζή

Εικονογράφηση:
Τέτη Σώλου


Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 13×21
Κωδικός: 41923
ISBN: 9789604953684
Σελίδες: 124

Με audiobook σε CD


Οι εκδόσεις Άθως ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά την επανακυκλοφορία σε νέα εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου ΜΟΥΤΟΤΟ 1 – Μια μικρή αφρικάνικη ιστορία της Σοφίας Χατζή. Η ιστορία που αγαπήθηκε διαχρονικά από μικρούς και μεγάλους κυκλοφορεί σε νέα έκδοση, που περιλαμβάνει audiobook σε cd με την αφήγηση της ιστορίας από την συγγραφέα.

Μέσα από την καλογραμμένη ιστορία ζούμε το περιπετειώδες ταξίδι ενός παιδιού χωρίς όνομα, στερημένου από το σπίτι του και από κάθε λογής ασφάλεια. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται η ζωή στην Αφρική, η πείνα, οι αρρώστιες, αλλά και η πάλη με τις δυσκολίες και  η ελπίδα που ξεπροβάλλει. Ο Μουτότο και η αδερφή του φτάνουν στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και εκεί βρίσκουν ένα σπιτικό, ενώ η πίστη που γεννιέται στην αγκαλιά μιας καινούργιας οικογένειας σημαίνει για τα δυο παιδιά την αρχή της νέας τους ζωής.

Η ιστορία του Μουτότο είναι γεμάτη δράση και περιπέτειες, αλλά και μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και τη δύναμη της πίστης και της θυσίας.

Οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες θα γνωρίσουν έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από τον δικό μας, όπου το καθημερινό ψωμί δεν είναι δεδομένο για όλους και παιδί δεν σημαίνει ξεγνοιασιά και παιχνίδι, αλλά εργασία και αγώνας για επιβίωση.

Μέσα από το βιβλίο, αναδεικνύεται η προσπάθεια και η μεγάλη προσφορά της Ιεραποστολής στη Αφρική. Η συγγραφέας Σοφία Χατζή, έχει ζήσει η ίδια εκεί και όσα γράφει είναι μέσα από την εμπειρία της.

Η νέα έκδοση του βιβλίου είναι εμπλουτισμένη με το audiobook στο οποίο η συγγραφέας Σοφία Χατζή αφηγείται την ιστορία με την ζεστή και εκφραστική φωνή της. Με τον τρόπο αυτό το βιβλίο γίνεται ακόμα πιο προσιτό στα παιδιά, που μπορούν να το ακούν την ώρα του παιχνιδιού, στο αυτοκίνητο ή στην βόλτα.

Η ξεχωριστή εικονογράφηση της Τέτης Σώλου χαρίζει στο βιβλίο έναν μοναδικό χαρακτήρα, ζωνταντεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο και μεταφέροντάς μας στα μέρη της ιστορίας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Μουτότο στα σουαχίλι θα πει «παιδί». Οι γονείς μου είχαν φύγει για τον ουρανό πριν μεγαλώσω και δεν τους θυμάμαι. Κανείς δεν ασχολήθηκε να δώσει ένα κανονικό όνομα σ’ εμένα και τη μικρή αδελφή μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μια μέρα ήρθε η ξαδέλφη της μητέρας μου και μας πήρε να ζήσουμε στην αχυροκαλύβα που έμενε με τον άντρα της και τα έντεκα παιδιά της και ξαδέλφια μου.»

ΣΟΦΙΑ ΧΑΤΖΗ

Η Σοφία Χατζή γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη ∆ραµατική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσµου και σε ηλικία 22 ετών εργάζεται για δυο χρόνια εθελοντικά ως διευθύντρια στο σχολείο του κλιµακίου της Ορθόδοξης Ελληνικής Ιεραποστολής στο Νότιο Κονγκό. 

Το 1992 ξεσπάει εµφύλιος πόλεµος και φυγαδεύεται µε συνεργάτες σε γειτονική χώρα, απ’ όπου επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εργάζεται από το 1992 έως σήµερα ως ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθµό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ασχολείται µε τη µετάφραση και την αρθρογραφία.

Το 2014 βραβεύτηκε για την προσφορά της στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυµο.

Από τις εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν τα βιβλία της Μουτότο 1 στα αγγλικά, Μουτότο 2 και Συναρπαστικοί άνθρωποι,  ενώ στα βιβλία Πάσχα Ρωμέικο και Στο Χριστό στο κάστρο έχει κάνει την αφήγηση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Από τις εκδόσεις Θύρα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Το τελευταίο κέρασμα».

Επίσης έχει αγαπηθεί πολύ ως αφηγήτρια από τα παιδιά.