Μουτότο (2). Περιπέτεια στη σαβάνα

Σοφία Χατζή

Εικονογράφηση:
Τέτη Σώλου

Μουτότο (2). Περιπέτεια στη σαβάνα

Χρον. Έκδοσης: 2017
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 39497
ISBN: 9789604951024
Σελίδες: 211


Ο Μουτότο από τη φτωχική καλύβα του χωριού του, την ορφάνια και την πείνα, βρέθηκε στην ιεραποστολή. Εκεί, η σχολική χρονιά τελείωσε κι ο Μουτότο με τους συμμαθητές του θα ξεκινήσουν για ένα ταξίδι στη σαβάνα. Θα αντιμετωπίσουν περιπέτειες και δυσκολίες, θα μάθουν τη δύναμη της φιλίας και την αξία της θυσίας. Ζουν μαζί κάθε μέρα την εμπειρία της πίστης…

ΣΟΦΙΑ ΧΑΤΖΗ

Η Σοφία Χατζή γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη ∆ραµατική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσµου και σε ηλικία 22 ετών εργάζεται για δυο χρόνια εθελοντικά ως διευθύντρια στο σχολείο του κλιµακίου της Ορθόδοξης Ελληνικής Ιεραποστολής στο Νότιο Κονγκό. 

Το 1992 ξεσπάει εµφύλιος πόλεµος και φυγαδεύεται µε συνεργάτες σε γειτονική χώρα, απ’ όπου επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εργάζεται από το 1992 έως σήµερα ως ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθµό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ασχολείται µε τη µετάφραση και την αρθρογραφία.

Το 2014 βραβεύτηκε για την προσφορά της στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυµο.

Από τις εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν τα βιβλία της Μουτότο 1 στα αγγλικά, Μουτότο 2 και Συναρπαστικοί άνθρωποι,  ενώ στα βιβλία Πάσχα Ρωμέικο και Στο Χριστό στο κάστρο έχει κάνει την αφήγηση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Από τις εκδόσεις Θύρα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Το τελευταίο κέρασμα».

Επίσης έχει αγαπηθεί πολύ ως αφηγήτρια από τα παιδιά.