Περί Ιερών Μνημοσύνων

Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως


Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 14,5×20,5
Κωδικός: 41379
ISBN: 9789604953318
Σελίδες: 232


Συνεχίζοντας την μεταγραφή των κειμένων του αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στη νέα ελληνική, οι Eκδόσεις Άθως παρουσιάζουν την έκδοση του βιβλίου «Περί Ιερών Μνημοσύνων» σε απόδοση της Ευανθίας Χατζή και επιμέλεια της Δήμητρας Σταύρου.

Κύριος σκοπός της δημοσίευσης αυτής της μελέτης από τον άγιο Νεκτάριο ήταν η διδασκαλία όσων δεν σκέπτονται ορθά για τα ιερά μνημόσυνα, παραγνωρίζοντας την σπουδαιότητά τους.

Στην εποχή του αγίου νεοεισερχόμενες εσφαλμένες αντιλήψεις αλλοίωναν το φρόνημα των πιστών και τα ήθη της Εκκλησίας μας. Ο άγιος Νεκτάριος αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου να παραθέσει την πατερική παράδοση έτσι ώστε «οι αναγνώστες με επίγνωση και εμπιστοσύνη να φυλάσσουν τις αλήθειες της Εκκλησίας και έτσι, θεμελιωμένοι γερά στην πίστη, να προχωρούν σταθερά στον δρόμο της σωτηρίας και την βασιλεία του Θεού, που μας έχει ήδη επαγγελθεί και που ευχόμαστε όλοι να αξιωθούμε».

Σήμερα, σε μια εποχή που το θέμα του θανάτου απασχολεί όλη την κοινωνία, το βιβλίο αυτο έρχεται να μας θυμίζει ποια είναι η ορθόδοξη αντιμετώπιση της φροντίδας για τους προσφιλείς μας κεκοιμημένους.