Περιπέτεια στο Άγιον Όρος

Γιώργος Αντωνάκης

Εικονογράφηση: Χρήστος Γουσίδης

Χρον. Έκδοσης: 2020
Σχήμα: 19×24,5
Κωδικός: 40653
ISBN: 978-960-495-291-5
Σελίδες: 112


Δυο παιδιά ταξιδεύουν για το Άγιον Όρος. Όμως, από την ώρα που ξεκινούν, αρχίζουν τα μυστήρια, τα αινίγματα, τα αναπάντεχα γεγονότα!

Ο παράξενος επιβάτης του τρένου είναι ή δεν είναι μοναχός; Γιατί τον ενδιαφέρει ο κώδικας 43; Τι συμβαίνει και τα παιδιά δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους; Η καταιγίδα, το χαλασμένο ρολόι του μοναστηριού, η ομελέτα του αγιογράφου, η ατζέντα που δεν γράφει σωστά τις γιορτές, τα καράβια που έρχονται από την Κρήτη…

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πολιτισμό, στην ιστορία και στο μεγαλείο του Αγίου Όρους, συντροφιά με σπουδαίους αγιογράφους, γενναίους στρατηγούς και τρανούς αυτοκράτορες…


Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ με πολλή χαρά αναγγέλουν την κυκλοφορία του παιδικού μυθιστορήματος του Γιώργου Αντωνάκη που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε μια νέα έκδοση εικονογραφημένη με τέχνη και σύγχρονη οπτική από τον Χρήστο Γουσίδη.

Ο Γιώργος Αντωνάκης, έμπειρος δάσκαλος αλλά και διακεκριμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κατορθώνει να κρατήσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παιδιών με το μυστήριο της πλοκής και  την αμεσότητα της γλώσσας και των διαλόγων. Ταυτόχρονα τους προσφέρει ένα ταξίδι στην καρδιά της Αθωνικής πολιτείας προσεγγίζοντας τα πρόσωπα και τα πράγματα μέσα από την σουρεαλιστική και χαρούμενη ματιά ενός παιδιού!