Ποιοί είμαστε

Ο σκοπός μας

Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη ερωτήματα, διλήμματα, δυσκολίες. Από τη μια μας διευκολύνει με αμέτρητες τεχνικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις, από την άλλη μας καθιστά αιχμαλώτους μιας μάλλον πλαστἠς και ολοἐνα επιταχυνόμενης πολυπραγμοσύνης. Ο άνθρωπος του σήμερα έχει ανάγκη να στραφεί σε μιαν Αλήθεια, που θα τον παρηγορήσει, που θα τον συντροφεύσει, που θα του δώσει δύναμη στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών του θυμίζοντάς του όμως συγχρόνως ποιό είναι το πραγματικό νόημα της ζωής.

Πολύτιμος βοηθός για αυτήν την πολλαπλή στηριξη του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μακραίωνη παράδοση των αγίων και οσίων πατέρων και μητέρων της Εκκλησίας μας, που μέσα από τον πνευματικό τους αγώνα και με τη Χάρη του Θεού καθάρισαν τον εαυτό τους από τα πάθη. Και όχι μόνον αυτό! Οι ίδιοι έγιναν τα φωτισμένα δοχεία της Χάριτος Αυτής. Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ δημιουργήθηκαν για να φέρουν κοντά στον σημερινό αναγνώστη αυτόν ακριβὠς τον θησαυρό των κειμένων της ορθόδοξης γραμματείας.

Παράλληλα η αγάπη προς την πατρίδα, την πολύπαθη ανά τους αιώνες μα και ηρωική Ελλάδα μας, μας έκαναν να στραφούμε και προς την έκδοση βιβλίων ιστορικών.

Τέλος η ελληνική παράδοση σε ό,τι αφορά την καθημερινή βιοτή αποτελεί έμπνευση για ακόμη μια σειρά βιβλίων, που στοχεύουν στη διάσωση και μεταλαμπάδευση των πολύτιμων εμπειριών των περασμένων γενεών στους νεότερους. Εμπειριών, που θα αποτελέσουν το υλικό και το πνευματικό συστατικό της ταυτότητάς μας.

Τι κάνουμε

Η εκδοτική μας δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια και συνεχίζεται με τη στήριξη των ανθρώπων που μας τιμούν ως αναγνώστες. Σήμερα οι εκδόσεις ΑΘΩΣ περιλαμβάνουν, εκτός από τα βιβλία ενηλίκων, και μία πλούσια σειρά από προσεγμένα βιβλία για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους. Πολλά από τα βιβλία μας έχουν ήδη μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες και κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο. Και η προσπάθειά μας συνεχίζεται με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια! Συνεχίστε να είστε μαζί μας σε μια κοινή διαδρομή μετάδοσης αξιών και πολιτισμού σε μικρούς και μεγάλους και στο μέλλον. Γραφτείτε συνδρομητές στην εφημερίδα μας (newsletter) για να μαθαίνετε για τις νέες κυκλοφορίες μας, τις εκδηλώσεις και γενικότερα τα νέα μας. Ας συνεχίσουμε μαζί, συνοδοιπόροι σε μια πορεία που θα μας ενώνει όλο και περισσότερο.

Για τις εκδόσεις  ΑΘΩΣ

Φώτιος Σταμούλης

Ενημερωθείτε για τα νέα μας