Σειρά: Ήταν κάποτε παιδιά (2). Ο Άγιος Νεκτάριος (Ε’ Έκδοση)

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Χρυσάνθη Χαραλαμπίου Σπύρου

Σκληρό Εξώφυλλο


Βιβλίο με CD


Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 41636
ISBN: 9789604953431
Σελίδες: 64Οι Εκδόσεις Άθως/Παιδικά με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν την ε’ έκδοση του βιβλίου «Ήταν κάποτε παιδιά – Ο Άγιος Νεκτάριος», με κείμενα της καταξιωμένης Άννας Ιακώβου και ολοκαίνουργια εικονογράφηση της βραβευμένης Χρυσάνθης Χαραλαμπίου – Σπύρου.

Η σειρά «Ήταν κάποτε παιδιά» μέσα από αληθινές ιστορίες της παιδικής ηλικίας των Αγίων μας, καθώς και των Γερόντων και ασκητών, μαθαίνει στα παιδιά πως η αγάπη για τον Χριστό καλλιεργείται από την πολύ μικρή ηλικία μας.

Χαριτωμένες ιστορίες, που μέσα στην απλότητά τους δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν βαθιά και ουσιαστικά νοήματα για την αληθινά εν Χριστώ ζωή. Η πλούσια εικονογράφηση κάθε τόμου, εισάγει τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο στην ορθόδοξη αγιογραφία, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις ιστορίες.

Στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του 1850, μακριά από τη Σηλυβρία, την πόλη που γεννήθηκε, ζούσε ο μικρός Αναστάσης. Η αλληλογραφία δεν ήταν εύκολη υπόθεση την εποχή εκείνη. Ήθελε μέρες για να πάει ένα γράμμα στον προορισμό του και για να έρθει πίσω η απάντηση. Ο μικρός Αναστάσης όμως έστειλε ένα γράμμα, που ο Παραλήπτης του απάντησε δίχως την παραμικρή καθυστέρηση…

Στο πέρασμα των χρόνων ο Αναστάσης γίνεται ο άγιος Νεκτάριος, ο αγαπημένος άγιος μεγάλων και μικρών και τα θαύματά του φθάνουν ως τα πέρατα της γης.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ηχητικό ψηφιακό δίσκο, που περιέχει την αφήγηση της ιστορίας, με τις ζεστές φωνές της Σοφίας Χατζή και του Σταύρου Σταμάτη. Επιπλέον αποδίδονται στίχοι από την Δευτέρα Ωδή στην Υπεραγία Θεοτόκο «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» από τον Αντώνη Μελιδονιώτη και τον Σταύρο Σταμάτη, καθώς επίσης και το απολυτίκιο του Αγίου, που ψάλλει ο Αντώνης Μελιδονιώτης.
Με το πλούσιο αυτό ηχητικό υλικό διευκολύνονται οι γονείς, καθώς ακούγεται ευχάριστα η ιστορία του βιβλίου, αλλά και τα παιδιά μαθαίνουν τον πλούτο της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής.