Σειρά: Ήταν κάποτε παιδιά (9). π. Δαμασκηνός του Μακρυνού

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Σκληρό Εξώφυλλο


Βιβλίο με CD


Χρον. Έκδοσης: 2013
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 2482
ISBN: 9789604951178
Σελίδες: 48


Στον πατέρα Δαμασκηνό Κατρακούλη, μία ιδιαίτερα σημαντική, άγνωστη στους πολλούς πνευματική μορφή της Αττικής γης, είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο της Άννας Ιακώβου που κυκλοφορεί στη σειρά «Ήταν κάποτε παιδιά”. Υποδειγματικός κληρικός, αξιώθηκε να ανακαινίσει και να εγκαταστήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μακρυνού την γυναικεία αδελφότητα που την κατοικεί έως σήμερα.

Η κεντρική ιστορία του βιβλίου είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της παιδικής ζωής του πατρός Δαμασκηνού Κατρακούλη, κατά τα οποία φανερώθηκε η κλήση του προς την ιερωσύνη.
Το βιβλίο περιέχει ακόμη τον συνοπτικό του βίο γεμάτο από πρακτικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε με θάρρος και υπομονή καθώς και ενδιαφέροντα περιστατικά από την ζωή του.
Το νέο αυτό βιβλίο που εικονογράφησε με πολλή καλαισθησία η Αγγελική Δελεχά μεταφέρει στους μικρούς αναγνώστες ένα κλίμα δοξολογίας και αισιοδοξίας, ιδιαίτερα σημαντικό για τους μικρούς αναγνώστες της εποχής μας:

Όπως συνήθιζε να λέει ο π. Δαμασκηνός:

«Όλη η ζωή, όπως και ή Λειτουργία, είναι μία συναυλία. Όλα λειτουργούν! Και τα λουλούδια, πού φωτίζουν με το κάλλος τους… και τα ζώα και το πυρ και η χάλαζα και η χιών και ο κρύσταλλος και οι καταιγίδες… Και εμείς οι άνθρωποι στεκόμαστε μέσα σε αυτήν την παγκόσμια συναυλία, που αντηχεί στον σύμπαν… Μέσα στα εκατομμύρια των άστρων, των ζώων, των φυτών, είμαστε και εμείς ένα δημιούργημα τής αγάπης του Θεού… και προεξάρχομε τής δοξολογίας!».

Στη σειρά «Ήταν κάποτε παιδιά» κυκλοφορούν ακόμη: Ο Άγιος Νεκτάριος, ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, ο όσιος Δαυίδ της Ευβοίας, ο γέρων Παίσιος, ο γέρων Πορφύριος, ο γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης, ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο γέρων Χατζηγιώργης ο Αθωνίτης.