Στου σπιτιού την αγκαλιά

Κατερίνα Μουρίκη

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Ζαφείρη

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 19×24.5
Κωδικός: 41921
ISBN: 9789604953714
Σελίδες: 48


Οι εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο «Στου σπιτιού την αγκαλιά» της πολυγραφότατης συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και μιλά για την ανεκτίμηση αξία των οικογενειακών σχέσεων.

Ο μικρός Ορέστης με χαρά και ενθουσιασμό παρουσιάζει την οικογένειά του, που τον αγαπά και τον φροντίζει. Μέσα από το έμμετρο κείμενο του βιβλίου κατανοούμε τον σπουδαίο ρόλο, που παίζει στον ψυχισμό κάθε παιδιού το ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον. Ζώντας την θαλπωρή του σπιτιού, μπολιάζεται με  τις απλές και συνάμα σπουδαίες αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, η αποδοχή, η πίστη και η ευγνωμοσύνη για τις μικρές, καθημερινές ευλογίες.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και τις θεμελιώδεις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην αγκαλιά της.

 Η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη, που στην ίδια σειρά έγραψε και το βιβλίο «Προσευχή είναι», με την τρυφερή της γραφή καταφέρνει να αποτυπώσει τα συναισθήματα των μικρών παιδιών και να τα αγγίξει μέσα από τα σύντομα και γεμάτα νοήματα κείμενά της. Ταυτόχρονα προσφέρει ένα εργαλείο σε γονείς, παππούδες και εκπαιδευτικούς για να μιλήσουν για την οικογένεια και τον βασικό ρόλο που παίζει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και του ψυχισμού των παιδιών.

Το βιβλίο στολίζει η εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Ζαφείρη, που ζωντανεύει τα κείμενα και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες. Μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση, με ποιοτικό χαρτί και υλικά φιλικά στο παιδί και το περιβάλλον.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

Γεννήθηκα σε μια γειτονιά της Αθήνας. Οι παιδικές μου μνήμες είναι γεμάτες με τα αρώματα από τους ανθισμένους κήπους των σπιτιών, τους ήχους από την καμπάνα της εκκλησίας του Αγίου Θεράποντα και τα χαρούμενα ξεφωνητά μας στις αλάνες της γειτονιάς μου. Όμως εξέχουσα θέση κατέχουν τα μαγευτικά παραμύθια της γιαγιάς Μαρίας, της δασκάλας γιαγιάς μου από τη Σμύρνη. Μεγαλώνοντας σπούδασα Χημεία, Στατιστική και Οικονομικά, ενώ παράλληλα κατηχούσα στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, στην Αθήνα. Αργότερα εργάστηκα στις Έδρες Γενικής Χημείας και Οικολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ο ερχομός των δύο παιδιών μου ξύπνησε μέσα μου τα παραμύθια της γιαγιάς Μαρίας, που έδωσαν φτερά στη φαντασία μου. Άρχισα να τους τα διηγούμαι, ενώ λίγο αργότερα έκανα τις πρώτες συγγραφικές μου απόπειρες. Το 1984-85, μετά από δύο διακρίσεις που έλαβα από την «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά» και τον «Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου» εξέδωσα τα δύο πρώτα μου βιβλία: Η μικρή Ριρή επιστρέφει και Το φτερωτό παραμύθι. Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν έγραψα αρκετές δεκάδες παραμύθια. Ταξίδεψα ως υπότροφη συγγραφέας στη Σουηδία, στην Αργεντινή και πρόσφατα στη Σαγκάη. Σήμερα μένω σε ένα ήσυχο χωριουδάκι έξω από το Λουτράκι Κορινθίας. Εκτός από το γράψιμο και τα δύο εγγόνια μου, που γεμίζουν τη ζωή μου με απερίγραπτη ευτυχία, έχω το περιβολάκι μου και τα αδέσποτα ζώα, που φροντίζω μαζί με τον άντρα μου.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη βάση της BiblioNet: Μουρίκη, Κατερίνα ή στην ιστοσελίδα μου: www.katerinamouriki.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Η Κωνσταντίνα Ζαφείρη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στον Βόλο. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για τα πινέλα, τα χρώματα και τη ζωγραφική.

Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μέσα από τα εργαστήρια της σχολής ανακάλυψε τη μαγεία της οπτικής επικοινωνίας και της εικονογράφησης. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Σεμινάριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου ταξιδεύοντας μέσα από λέξεις, που γίνονται ιστορίες, και δημιουργώντας κάθε φορά έναν διαφορετικό κόσμο φτιαγμένο για παιδιά.