ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ: Συνέντευξη με τον συγγραφέα Chuck – Συμεών Norris

Ο δρ. Νόρις – Συμεών Τσάμλευ, συγγραφέας του βιβλίου “Ταξίδι με την ευχή” σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, που περιγράφει το ταξίδι του, καθώς και την δημιουργία της ταινίας, που υπάρχει στο cd που συνοδεύει το βιβλίο.

Το βιβλίο «Ταξίδι με την Ευχή», μια συνεργασία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και των Εκδόσεων ΑΘΩΣ συνοδεύεται από την ταινία μεγάλου μήκους «Τα μυστήρια της προσευχής του Ιησού» με ελληνικούς υπότιτλους.
Κείμενο – σκηνοθεσία: Δρ. Νοrris – Symeon Jewett Chumley,
Μετάφραση: Πολυξένη Τσαλίκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τον 7ο αιώνα ένας μοναχός από τα Ιεροσόλυμα, ο Ιωάννης Μόσχος, πήρε μαζί του τον μαθητή του, Σωφρόνιο, σε ένα μακρύ ταξίδι με σκοπό να του διδάξει τα μυστικά της προσευχής. Μαζί επισκέφθηκαν τα μοναστήρια και τα ασκητήρια της εποχής, ζητώντας απλώς έναν λόγο η μια διδασκαλία περί προσευχής. Εμπνευσμένοι από τον Ιωάννη Μόσχο δύο σύγχρονοι προσκυνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας δρ. Συμεών-Νόρρις Τσάμλεϊ και ο ιερέας πατήρ Ιωάννης ΜακΓκάκιν, ρουμανικής καταγωγής, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο, μακρύ οδοιπορικό. Ξεκινούν από τις ερήμους της Αιγύπτου και ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος. Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ρουμανία και στην Ουκρανία και καταλήγουν στην Ρωσία συλλέγοντας μέσα από τα μοναστήρια πλήθος γνώμες σύγχρονων πατέρων και μητέρων σχετικά με την νοερά προσευχή του Ιησού. Σε ένα σύντομο και ευχάριστα γραμμένο βιβλίο ο Νόρρις Τσάμλεϊ κατέγραψε το ημερολόγιο αυτού ακριβώς του ταξιδιού. Παράλληλα η ταινία, που συνοδεύει την έκδοση, καταγράφει με καλλιτεχνική ευαισθησία τις κυριότερες στιγμές του οδοιπορικού. Η ταινία έχει προβληθεί από 200 τοπικά, τηλεοπτικά κανάλια στις ΗΠΑ και την έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια θεατές. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ: https://taxidimetinefhi.athospublications.gr/

Για παραγγελίες του βιβλίου: https://bit.ly/2QK9YpU