Τα φτιάχνουμε; Μία συζήτηση για τον έρωτα και… τον Θεό

Ελένη Στάτη – Λεφάκη


Χρον. Έκδοσης: 2023
Σχήμα: 14×19,5
Κωδικός: 41865
ISBN: 9789604953554
Σελίδες: 80


Οι εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Στάτη – Λεφάκη «Τα φτιάχνουμε; – Μια συζήτηση για τον έρωτα και τον… Θεό!», που προλογίζει ο αείμνηστος δάσκαλος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γανωτής.
Το πρωτότυπο αυτό βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους από 13 ετών.
Μιλώντας στην γλώσσα τους η συγγραφέας με απλότητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια συζητά για το μείζον θέμα του έρωτα και των σχέσεων.

Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο Κωνσταντίνος Γανωτής: «Το πόνημα της συγγραφέως ξαφνιάζει στην αρχή με την απλοϊκότητά του και με τα χαριτωμένα σκιτσάκια του. Η σοβαρότητα όμως του θέματος, με τις τραγικές διαστάσεις που έχει πάρει στην εποχή μας, κάνει τον αναγνώστη να παρακολουθήσει την ανάπτυξη στη συνέχεια, μια ανάπτυξη που είναι δυναμικά ηθική χωρίς να είναι ηθικολογική. Αυτό σημαίνει ορθόδοξη αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Η συγγραφέας αγγίζει τα ευαίσθητα θέματα του έρωτα, της αγάπης, των σχέσεων των δύο φύλων πριν τον γάμο με τρυφερό, αλλά ξεκάθαρο τρόπο, εξηγώντας και συμβουλεύοντας, χωρίς να στηλιτεύει. Αναφέρεται στις παγίδες και τους κινδύνους που μπορεί να έχει μια επιπόλαιη σχέση. Ταυτόχρονα εξηγεί την ορθόδοξη χριστιανική προσέγγιση της Εκκλησίας μας, που σαν μάνα η ίδια φροντίζει τόσο για την σωματική, όσο και την ψυχική προστασία των παιδιών Της. Έτσι θέτει στον νεαρό αναγνώστη τις βάσεις για την ψύχραιμη αντιμετώπιση και την υγιή προσέγγιση του τόσο σοβαρού αυτού θέματος.