Το ευλογημένο γαϊδουράκι

Αγγελική Δελεχά

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 41764
ISBN: 9789604953493
Σελίδες: 48


Οι εκδόσεις Άθως Παιδικά με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αγγελικής Δελεχά «Το ευλογημένο γαϊδουράκι». Μια πρωτότυπη πασχαλινή ιστορία, που έχει ως αφορμή το ίδιο το Ευαγγέλιο και μιλά στα παιδιά για την αξία και την σημασία που έχουν όλα τα πλάσματα, μεγάλα και μικρά.

Το μικρό γαϊδουράκι ανησυχεί, γιατί μόνο αυτό δεν είναι χρήσιμο. Μήπως δεν είναι πολύ δυνατό; Μα μια μέρα Κάποιος έρχεται και το ζητά. Θα μπορέσει το μικρό γαϊδουράκι να κουβαλήσει αυτόν τον Αναβάτη; Κι αφού γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα, το μικρό γαϊδουράκι θα μας διηγηθεί και μια ξεχωριστή και … μοσχοβολιστή ιστορία για την πασχαλιά, που ανθίζει πάντα στην Ανάσταση!

Η Αγγελική Δελεχά με αφορμή την αναφορά του Ευαγγελίου στο γαϊδουράκι που κανείς δεν είχε πριν χρησιμοποιήσει, δημιούργησε μια τρυφερή ιστορία για μικρότερα παιδιά, με κείμενο σε έμμετρο λόγο. Η ίδια εικονογράφησε το βιβλίο με τον γνωστό πανέμορφο τρόπο της, με φωτεινά και χαρούμενα χρώματα.

Όταν έρχεται η άνοιξη, όλη η φύση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αναστημένο Χριστό μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ιστορία με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Πόσο καλά όμως γνωρίζετε ποιο ήταν αυτό το γαϊδουράκι; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα μαζί με την… πασχαλιά, να γνωρίσουμε την ιστορία αυτού του αγαπημένου φυτού και να ζωγραφίσουμε υπέροχες χρωμοσελίδες!