Το καράβι της ελπίδας

Μυρσίνη Βιγγοπούλου

Εικονογράφηση:
Σέιλα Κωνσταντίνου

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 17×24
Κωδικός: 41913
ISBN: 9789604953592
Σελίδες: 88


Οι εκδόσεις Άθως με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την κυκλοφορία της β’ έκδοσης του βιβλίου «Το καράβι της ελπίδας» της βραβευμένης συγγραφέως Μυρσίνης Βιγγοπούλου με την εικονογράφηση της Σέιλας Κωνσταντίνου – Μπράνκα. Ένα βιβλίο που με την υπέροχη γραφή της γιαγιάς Μυρσίνης μας ταξιδεύει στην ιστορία της μαρτυρικής Κύπρου. 

Ο μικρός Γιάννης από τεμπελοΓιάννης θα γίνει ο πιο εργατικός νέος στο νησί. Δυο αργοπορημένοι  ταξιδιώτες, που φτάνουν αργά την νύχτα έξω από το μαγέρικο των γονιών του Γιάννη του χαρίζουν ένα μυστικό συστατικό, που θα κάνει το στιφάδο του Γιάννη το πιο νόστιμο φαγητό. Θέλοντας να ανακαλύψει την προέλευσή του, ο Γιάννης θα μάθει για το πανέμορφο νησί της Κύπρου και την μαρτυρική της ιστορία. Αποφασισμένος να αφυπνίσει όλον τον κόσμο και να γιατρέψει την πληγή της Μεγαλόνησου, ο Γιάννης, ο Λεβεντογιάννης, σαλπάρει με έναν ιερό σκοπό. Φτάνει στο πανέμορφο νησί της Κύπρου κι εκεί, μαζί με το μυστικό της συνταγής, μαθαίνει πολλά μεγάλα και μικρά μυστικά, αλλά και τους ανεκτίμητους θησαυρούς που κρύβουν οι άνθρωποι. Και τότε… οι πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα µακρύ ταξίδι, µε το Καράβι της ελπίδας, για να φτιάξουν έναν κόσµο καλύτερο.
Το καράβι τους ξεκινάει!
Όρτσα τα πανιά να σαλπάρουµε µαζί του!

Η γιαγιά Μυρσίνη, συνεχίζοντας τις ιστορίες και τα παραµύθια της, αυτή τη φορά µας ταξιδεύει στη Μεγαλόνησο.

Παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώνουν τις ζωές τους και µαθαίνουν μέσα από την ιστορία του τόπου τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Οι νέοι ξέρουν πάντα να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Κι έχουν µια βιάση, πολλές φορές παράτολµη, να κάνουν τ’όνειρό τους πραγµατικότητα!