Ψάχνω την Ψυχή μου

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού


Χρον. Έκδοσης: 2023
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 42073
ISBN: 9789604953745
Σελίδες: 240


Ομιλίες για το Τριώδιο, την Αγία Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα

Οι Εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο «Ψάχνω την ψυχή μου – Ομιλίες για το Τριώδιο, την Αγία Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα Αγίου Γαβριήλ, επισκόπου Ιμερετίας». Πρόκειται για μια συλλογή ομιλιών του Αγίου επισκόπου, γραμμένες σε πολύ απλή γλώσσα, αλλά γεμάτες νοήματα για την ευλογημένη περίοδο που διανύουμε.

Τον σύγχρονο άνθρωπο απασχολούν βαθιά τα θέματα της αυτογνωσίας, της γαλήνης, της ισορροπίας, της αγάπης.
Τι λέει για όλα αυτά η ορθόδοξη νηπτική παράδοση; Μέσα από τις ομιλίες του αγίου επισκόπου, ο οποίος αφουγκράστηκε τα μύχια χιλιάδων ψυχών του ποιμνίου του, παίρνουμε τις απαντήσεις, που δίνει η βιωμένη πίστη στον Χριστό.

Ο άγιος Γαβριήλ επίσκοπος Ιμερετίας της Γεωργίας έζησε τον 19ο αιώνα. Ήταν σπουδασμένος, έγγαμος και πολύτεκνος αρχικά, ιερώθηκε, αλλά πέθαναν η πρεσβυτέρα και όλα τα παιδιά του. Τότε εκείνος πήρε ευλογία και εμόνασε, έγινε μετέπειτα ηγούμενος της μονής και ορίστηκε επίσκοπος. Ελεήμων και ακτήμων, περιόδευε την περιφέρειά του και έκανε ομιλίες στους απλούς και ακατήχητους ανθρώπους, μέχρι και 4 ομιλίες την ημέρα, από χωριό σε χωριό, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους.

Τα κείμενα του βιβλίου επιμελήθηκε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, ενώ η απόδοση από την γεωργιανή στα νέα ελληνικά έγινε από τον μοναχό Μαλαχία.
Μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση για όλη την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μέχρι το Πάσχα.