Όταν γελάει ο ουρανός [5] – Άγιοι Θεότρελλοι [1]

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Βιβλίο με CD


Χρον. Έκδοσης: 2020
Σχήμα: 19×24
Κωδικός: 40729
ISBN: 9789604952939
Σελίδες: 54


«Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους «διά Χριστόν σαλούς»; Σαλός είναι ο τρελός. Εκείνος, δηλαδή, που έχει σαλεµένα τα µυαλά του! Οι «διά Χριστόν σαλοί» είναι ασκητές, που παριστάνουν τους τρελούς για χάρη του Χριστού. Ζήστε µαζί τους τρελές περιπέτειες. Σίγουρα θα τους αγαπήσετε, σαν τρελόπαιδα που είστε».

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς Όταν γελάει ο ουρανός είναι ένα εμπνευσμένο αφήγημα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγαλύτερους αναγνώστες.

Η Άννα Ιακώβου, με ένα καλογραμμένο κείμενο, φέρνει κοντά μας μερικούς από τους σαλούς αγίους όλων των εποχών. Η πλούσια εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά δένεται αρμονικά με το κείμενο.

Η έκδοση συνοδεύεται από ένα πρωτότυπο ψηφιακό ηχητικό δίσκο. Την επιμέλεια μουσικής έχει κάνει ο Στέφανος Δορμπαράκης, ο οποίος παίζει ακόμη κανονονάκι και τραγουδάει. Στο ακορντεόν ο Συμεών Συμεωνίδης και στη ποντιακή λύρα ο Χρήστος Συμεωνίδης. Κεντρικός αφηγητής είναι ο Κωνσταντίνος Μπίσαλας. Ευγενική συμμετοχή: Σοφία Χατζή.


Συντελεστές ψηφιακού δίσκου
Σκηνοθεσία:
Άννα Ιακώβου
Παραγωγή: Σταυρούλα Σταμάτη
Επιμέλεια κειμένου: Δήμητρα Σταύρου
Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Μίξη και επεξεργασία ήχου: Sweetspot Productions
Επιμέλεια μουσικής: Στέφανος Δορμπαράκης

Τους ρόλους αποδίδουν:
Ελένη Βούλγαρη, Τάσος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδωρίδου, Άννα Ιακώβου, Κωνσταντίνος Μπίσαλας, Γιώργος Οικονόμου, Μαρία Οικονόμου-Σωτηροπούλου, Μαριλένα Σωτηρίου-Χαπίδη, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Σοφία Χατζή, Γιάννης Χριστοδουλάτος, Δαυιδούλα Χριστοπούλου, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Ακούστηκαν τα παιδιά:
Διονύσης Ηλιόπουλος, Νικόλας Ηλιόπουλος, Λευτέρης Ηλιόπουλος, Σοφία Ηλιοπούλου, Ευσταθία Ηλιοπούλου, Γιώργος Σωτηρόπουλος.