Αγία Οικογένεια Ρομάνοφ

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού και Μαρία Μαξίμοβα

Εικονογράφηση:
Βικτόρια Κιτάβινα

Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 19,5Χ24
Κωδικός: 41259
ISBN: 9789604953165
Σελίδες: 48


Μάρτυρες για την αγάπη του Χριστού

Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού και της Μαρίας Μαξίμοβα «Αγία Οικογένεια Ρομάνοφ».

Η αυτοκρατορική οικογένεια ήταν μία πολύ ευλαβής ορθόδοξη οικογένεια, με μεγάλη πίστη και αγάπη στον Θεό. Πίστευαν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στον Θεό και γι’ αυτό δεν έπρεπε να νοιώθουν υπερηφάνεια για την θέση τους. Ο άγιος Νικόλαος συνήθιζε να λέει: «Όσο πιο υψηλή είναι η θέση ενός ανθρώπου, τόσο πιο πολύ πρέπει να βοηθά τους άλλους. Έτσι θέλω να είναι και τα παιδιά μου».

Το πλούσια αυτό εικονογραφημένο βιβλίο θα εμπνεύσει τα παιδιά μας να ζουν με απλότητα, να σέβονται τα ζώα και τη φύση, να τιμούν και να σέβονται όλους τους ανθρώπους,
να αγαπούν την εκκλησιαστική ζωή και το κυριότερο, να συγχωρούν. Μα πάνω απ’ όλα να εμπιστεύονται όλη τους την ζωή στον Χριστό.

«Η αγαπημένη του συντροφιά ήταν ο αδελφός του Γεώργιος…κατάφερνε να κάνει τον Νικόλαο να ξεκαρδίζεται  στα γέλια με τα αστεία του. Ο Νικόλαος, μάλιστα έγραφε τα αστεία αυτα σε μικρά χαρτάκια φτιάχνοντας έτσι μια μικρή συλλογή. Οταν μεγάλωσε και ήταν ήδη πια αυτοκράτορας της Ρωσσίας, πολύ συχνά τον άκουγαν  να γελά μόνος μέσα στο γραφείο του, καθώς διάβαζε τα αστεία αυτά».

«Η ασθένεια έγινε αφορμή ώστε ο μικρός Αλέξιος να καλλιεργήσει την αρετή της υπομονής και της συμπόνοιας. Ετσι, στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους ήταν απλός και ειλικρινής. Είχε μεγάλη και ευγενική καρδιά. Οταν γίνω αυτοκράτοροας, δεν θα υπάρχουν φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι», συνήθιζε να λεέι: «Θέλω να είναι όλοι ευτυχισμένοι».