Η Αγία Μαρίνα και ο Μανώλης μια αναπάντεχη συνάντηση

π. Αθανάσιος Καρανταΐδης

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD


Χρον. Έκδοσης: 2018
Σχήμα: 21×24
Κωδικός: 39897
ISBN: 9789604952687
Σελίδες: 44


17 Ιουλίου γιορτάζει η Αγία Μαρίνα, η προστάτιδα των παιδιών!

Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ σας προτείνουν το παιδικό βιβλίο του π. Αθανασίου Καρανταΐδη.
Εμπνευσμένος από τη διακονία του στην Αγία Μαρίνα Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, αλλά και τις εμπειρίες από τα δικά του παιδιά ο π. Αθανάσιος έγραψε την δροσερή αυτή ιστορία που εικονογράφησε με παιδική ματιά η Αγγελική Δελεχά.

Μπορεί ένα όνομα να προκαλέσει τόσο μπέρδεμα στο μυαλό ενός τρίχρονου αγοριού;

Γιατί μια απλή ερώτηση του μικρού Μανώλη προκάλεσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις και άφησε άφωνη την ξαδέρφη του; Kαι πως μια απάντηση του παππού του έφερε στο χριστουγεννιάτικο, οικογενειακό τραπέζι «επισκέπτρια» μια αγία του καλοκαιριού; Πάμε να τα μάθουμε όλα σε ένα βιβλίο, που μοσχοβολά ό,τι αγαπούν περισσότερο τα παιδιά:
Χριστούγεννα και Καλοκαίρι μαζί… Γίνεται; Για να δούμε…

Η Αγία Μαρίνα σε ηλικία 15 ετών αποκάλυψε στον πατέρα της ότι ήταν χριστιανή. Ο πατέρας της την έδιωξε. Λίγο καιρό αργότερα ο έπαρχος Ολύμβριος έμαθε ότι η Αγία Μαρίνα ήταν χριστιανή. Αφού διέταξε να τη συλλάβουν και την ανέκρινε, την ανάγκασε να υποστεί σκληρά βασανιστήρια ώστε η Αγία Μαρίνα να απαρνηθεί την πίστη της, κάτι που δεν έγινε. Ο έπαρχος τότε την αποκεφάλισε.

Τα λείψανα της Αγίας Μαρίνας βρίσκονται στην Αθήνα, στον ναό της Αγίας Μαρίνας, ενώ η χείρα της βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος. Θεωρείται προστάτιδα των παιδιών και ιδιαιτέρως αυτών, που είναι άρρωστα και αδύναμα ή έχουν ειδικές ανάγκες.