Μαρία Π. Γαλίζη


Χρον. Έκδοσης: 2021
Σχήμα: 17×24
Κωδικός: 41289
ISBN: 9789604953226
Σελίδες: 232


Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις Άθως παρουσιάζουν στην εφηβική τους σειρά ένα καλογραμμένο εφηβικό μυθιστόρημα με τίτλο «Καποδίστριας. Ο κυβερνήτης της καρδιάς μου».

Η συγγραφέας Μαρία Π. Γαλίζη μελέτησε με πολλή προσοχή το ιστορικό υλικό για τον Καποδίστρια και στη συνέχεια συνέθεσε μια συναρπαστική ιστορία, που θα διαβαστεί ευχάριστα από τα μεγάλα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και από τους μεγαλύτερους.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει η μορφή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, ενός κυβερνήτη που αφιέρωσε τη ζωή του σε έναν σκοπό, να δώσει στους Έλληνες μια χώρα αντάξια του Αγώνα τους.

«Πώς μια επιστολή στη Γενεύη μας οδηγεί στο μακρινό παρελθόν; Kαι πώς ένα έφηβο αγόρι συνδέεται με τη διαδρομή του Καποδίστρια προς τον σπουδαίο σκοπό του; Aς συνοδεύσουμε τα βήματά τους σε μια ιστορία που μας ακολουθεί ακόμη και σήμερα σαν τη σκιά».

Η ζωή γνωρίζει τρόπους να τυλίγει και να ξεδιπλώνει όποτε εκείνη αποφασίζει τα κουβάρια της ιστορίας. Μια τέτοια πραγματική ιστορία αποκαλύπτεται μέσα από τη μυθοπλασία για έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες, που σημάδεψαν για πάντα την πορεία του ελληνικού έθνους, του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Ενός κυβερνήτη με οικουμενική προσωπικότητα, που αφιέρωσε τη ζωή του σε έναν σκοπό: να δώσει στους Έλληνες μια χώρα αντάξια του Αγώνα τους. Πώς μια επιστολή στη Γενεύη μας οδηγεί στο μακρινό παρελθόν; Και πώς ένα έφηβο αγόρι συνδέεται με τη διαδρομή του Καποδίστρια προς τον σπουδαίο σκοπό του; Ας συνοδεύσουμε τα βήματά τους σε μια ιστορία που μας ακολουθεί ακόμη και σήμερα σαν τη σκιά…