Μη Φοβού! Διώξε τους φόβους που δυναστεύουν τη ζωή σου!

π. Διονύσιος Ταμπάκης


Χρον. Έκδοσης: 2023
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 42112
ISBN: 9789604953783
Σελίδες: 168


Οι εκδόσεις Άθως με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του π. Διονυσίου Ταμπάκη Μη φοβού! Διώξε τους φόβους που δυναστεύουν τη ζωή σου!. Μέσα από τα κείμενα που αφηγούνται ένα διαφορετικό οδοιπορικό στις πλαγιές του Άθωνα, ο συγγραφέας καταγράφει την σοφία των ασκητών και των Πατέρων, ως αντίδοτο στην καταδυνάστευση του φόβου που κυριεύει τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα βιβλίο αληθινό βάλσαμο!

Γιατί και πώς ριζώνουν οι φόβοι στην ψυχή μας;

Πώς εγκλωβίζουν την ψυχή μας οι ενοχές, η τελειομανία, μα και η ολιγοπιστία;

Πλούσιοι ή φτωχοί, μικροί, μεγάλοι, «εὐσεβεῖς» ή άθεοι… όλοι μας έχουμε κάτι πολύ κοινό: έναν μόνιμο φόβο και βασανιζόμαστε νύχτα-μέρα από φόβους, φοβίες και διάφορες τυραννικές ανησυχίες.

«Μέσα στην ειρήνη δεν χωρά ο φόβος. Όταν η ψυχή σου είναι ειρηνική και ό,τι πράττεις το κάμνεις με ειρήνη, τότε δεν έχει πού να τρυπώσει ο τρόμος».

Πώς οι πνευματικοί νόμοι μας βοηθούν νὰ ἀπαγκιστρωθούμε από αυτά; Τι σημαίνει «τσαλακωμένο» και γιατί είναι προτιμότερο από το… καλοσιδερωμένο;

Με ένα σακίδιο στον ώμο και μια χειροποίητη μαγκούρα στο χέρι, αλλά κυρίως βαρυφορτωμένος με τις έγνοιες των ανθρώπων, ο αγαπημένος μας π. Διονύσιος Ταμπάκης, πήρε… τα βουνά!

Αναζητώντας απαντήσεις, συζητά με σοφούς γέροντες του Αγίου Όρους, που συνοψίζουν όλη την αλήθεια της πίστης μας, που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο π. Διονύσιος Ταμπάκης, Σμυρνιός στην καταγωγή, γεννήθηκε το 1972  στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Νίκαια (Νέα Κοκκινιά). Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Πειραιώς. Διακονεί στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου Παλαιού Ναυπλίου. Είναι νυμφευμένος με τη Φωτεινή Κατσούκη και έχουν τρία παιδιά. Αγαπά πολύ τη μουσική, συνθέτει ψαλτοτράγουδα και παίζει διάφορα παραδοσιακά όργανα, όπως νέι και ταμπούρ.

,