Όταν μιλάει η σιωπή

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού,
Σταύρος Σταμάτης, Σταυρούλα Σταμάτη

Χρον. Έκδοσης: 2019
Σχήμα: 14×21
Κωδικός: 40247
ISBN: 9789604952748
Σελίδες: 440


Τρίτη, αναθεωρημένη και βελτιωμένη έκδοση, με νέο εξωφύλλο, του εφηβικού βιβλίου που τόσο αγαπήθηκε από εφήβους αλλά και τους μεγαλυτέρους. Η Ειρήνη, μία σύγχρονη δεκαεξάχρονη μαθήτρια καταγράφει στο ημερολόγιό της τις σκέψεις της, τις εμπειρίες της και τις υπαρξιακές της αναζητήσεις. Μαζί με τη δική της ζωή σκιαγραφεί με λεπτομέρειες τη ζωή τριών στενών της φίλων. Ανάμεσά τους είναι ο ασυμβίβαστος Σκίουρος, ο ονειροπόλος Αναστάσης και ο βαθιά εσωστρεφής Γιάννης που επιφυλάσσει στο τέλος του βιβλίου μια μεγάλη έκπληξη σε όλους!

Οι τέσσερις φίλοι ανεβαίνουν στο βουνό για να βαδίσουν σ’ ένα ξεχασμένο μονοπάτι που ακολουθούσαν τα παλιότερα χρόνια όσοι είχαν μια έντονη επιθυμία και ζητούσαν την πραγμάτωση τους. Στην ανάβαση τους θα συναντήσουν ένα παράξενο ελάφι και έναν δενδρίτη μοναχό: δύο συναντήσεις που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο γεμάτο τόλμη που γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία μοναχών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού (επί του όρους Τρώωδος της Κύπρου) με τη Σταυρούλα και τον Σταύρο Σταμάτη.

« …Ήμασταν μια παρέα λίγο-πολύ σαν όλες τις άλλες. Τέσσερις έφηβοι από οικογένειες με τραυματισμένες σχέσεις και μηδαμινές ελπίδες για αλλαγή. Παρ’ όλα αυτά ζούσαμε τη ζωή μας όσο μπορούσαμε έξω από τα προβλήματα μας. Μας κέντριζαν οι προκλήσεις της εποχής, μας συνέπαιρναν τα ερωτήματα της ηλικίας μας, διψούσαμε για νέες εμπειρίες… ήταν ένα καλοκαίρι σαν όλα τ’ άλλα. Τουλάχιστον έτσι άρχισε. Όλα ξεκίνησαν σαν μια αναζήτηση καινούργιας περιπέτειας, σαν ένα παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν ένα συνηθισμένο καλοκαιριάτικο πρωινό. Τίποτα, όμως, από όσα ακολούθησαν δεν ήταν συνηθισμένο. Καθόλου συνηθισμένο… Μετά από εκείνο το πρωινό ήξερα ότι έπρεπε να γράψω ένα βιβλίο για όσα έγιναν. Για να το πιστέψουν όλοι. Για να το πιστέψω κι εγώ… Ειρήνη. Το βιβλίο διανθίζουν οι φωτογραφίες της Άννας Σταμάτη και στίχοι της Δήμητρας Σταύρου από το ποίημα: Το ημερολόγιο της σιωπής. η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Μαρίας Παπαευσταθίου και η καλαίσθητη ποιοτική υλοποίηση του έργου έγινε από το ατελιέ γραφικών τεχνών των εκδόσεων Σταμούλη.