Ρόδον το αμάραντον, χαίρε!

π. Δημήτριος Αθανασίου


Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 16,2×22,3
Κωδικός: 41793
ISBN: 9789604953516
Σελίδες: 512


Ἰστορική, ποιητικὴ καὶ θεολογικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου

Οι εκδόσεις Άθως με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια κυκλοφορία του βιβλίου «Ῥόδον τὸ ἀμάραντον, χαῖρε!», που έγραψε ο π. Δημήτριος Αθανασίου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο πολύτιμο, που –πέρα από το εγκόλπιο μιας πολυαγαπημένης ακολουθίας της εκκλησιαστικής ζωής σε πρωτότυπο και απόδοση– μας πλουτίζει με πλήθος φιλολογικές, ιστορικές και θεολογικές λεπτομέρειες, αληθινά κοσμήματα και σθεναρά εφόδια της πίστεώς μας.

Στο βιβλίο παρατίθεται το κείμενο των Χαιρετισμών και του Ακαθίστου Ύμνου στο πρωτότυπο και σε απόδοση στα Νέα Ελληνικά συνοδευόμενο από μία πλούσια και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση του ιστορικού, φιλολογικού και θεολογικού πλαισίου του: Πότε και πώς συνετέθη το ποίημα των Χαιρετισμών; Τι είναι ο Κανόνας προς τη Θεοτόκο και τι τα Κοντάκια της Ακολουθίας; Τι ονομάζεται στη λειτουργική μας γλώσσα Ακάθιστος Ύμνος και γιατί; Ποιοι ποιητές, άγιοι της Εκκλησίας μας, σχετίζονται με τη σύνθεσή του; Ποια ιστορικά γεγονότα στάθηκαν αφορμή για τη γέννηση αυτού του ποιητικού και θεολογικού καλλιτεχνήματος; Πόσο σημαντική είναι η Ακολουθία του Ακαθίστου και τα μέρη της στη ζωή των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες; 
 Κάνοντας την αγορά του βιβλίου από το eshop μας www.stamoulis.gr   κερδίζετε 10% έκπτωση.