ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ 5

Έπειτα από 4 πετυχημένα βιβλία της σειράς Όταν γελάει ο Ουρανός έρχεται το 5 και ετοιμάζεται και το 6 με θέμα τους αγίους δια Χριστόν σαλούς από τις εκδόσεις Άθως ή όπως το λέει “Άγιοι Θεότρελοι”! Γνωρίζουμε πλέον το μελάνι της Άννας Ιακώβου και τις υπέροχες εικόνες της Αγγελικής Δελεχά. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το τρόπο που θα προσέγγιζε η συγγραφέας αυτό το δύσκολο θέμα…

Αφού αν σε έναν ενήλικα είναι δυσνόητη η έννοια της σαλότητας δηλαδή της ιδιόμορφης τρέλας προς δόξαν Θεού, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να το καταλάβει ένα παιδί. 

Διαβάζοντας όμως ιστορίες από την ζωή αυτών των πέντε αγίων μπαίνει κανείς στο κλίμα για τον τρόπο που επέλεγαν να ζήσουν, για το πως τους αντιμετώπιζαν οι γύρω τους αλλά επίσης μπορεί να γίνει ένα ωραίο μάθημα περί ταπείνωσης αλλά και κατάκρισης….

Τα φαινόμενα απατούν σε αυτές τις περιπτώσεις των ανθρώπων…νομίζεις πως τα έχουν χαμένα αλλά εκείνοι προτιμούν να τους κοροϊδεύουν, να γελούν οι άλλοι μαζί τους και όχι μόνο να μην τους ενοχλεί αλλά να το επιδιώκουν κιόλας…Αυτή είναι η ταπείνωση….Αλλά από την άλλη πλευρά πόσο προσεχτική πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας και ο τρόπος σκέψης μας απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους…το πρώτο πράγμα που κάνουμε συνήθως είναι να τους κρίνουμε αρνητικά…

Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε αυτό που πολύ ωραία λέει η συγγραφέας: Τρελός σπέρνει….Θεός βλογάει! Έτσι είναι όμως…

Διαβάστε λοιπόν το βιβλίο και πάρτε παραδείγματα από τους αγίους Συμεών και Μάξιμο, την οσία Ξένια, Πάσα και Ισιδώρα και συζητήστε τα όλα αυτά με τα παιδιά σας!

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει και το 6ο βιβλίο καθώς θα συμπεριλαμβάνει μέσα και τον άγιο Ανδρέα όπου φέρει το όνομα του ο γιος μου προς τιμήν του μιας και που είχα διαβάσει παλαιότερα τον βίο του και είχα συγκλονιστεί.
Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr για την όμορφη παρουσίαση του βιβλίου Όταν Γελάει ο Ουρανός, Τεύχος 5: Άγιοι Θεότρελοι 1.