Αδαμαντία Αλατάρη

Γεννήθηκα το 1963  στην Αθήνα. Μεγάλωσα με τους γονείς μου και τον αδελφό μου σε μια μονοκατοικία με πολλά λουλούδια και πουλιά. Κοντά στη Μικρασιάτισσα γιαγιά μου έμαθα μοναδικές ιστορίες και τραγούδια της προσφυγιάς, αλλά και εμπειρίες βαθιάς πίστης προς τον Θεό.

Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασα στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και έγινα δασκάλα ακολουθώντας έτσι το επάγγελμα των ονείρων μου.

Μαζί με τα παιδιά έμαθα πολλά, προσπάθησα πολλές φορές να γίνω και γω παιδί και να αφουγκραστώ τον σφυγμό τους. Τις περισσότερες φορές προσπάθησα να σταθώ δίπλα τους σαν μάνα και εκτός από τις γνώσεις να μεταγγίσω στις αγνές ψυχούλες τους την αγάπη στο βιβλίο, την αγάπη στη φύση, την αγάπη στο συνάνθρωπο, την αγάπη που οδηγεί στον Ένα και Μοναδικό.

Παράλληλα δημιούργησα οικογένεια με τον σύζυγό μου Χαρίλαο  και με τη Χάρη του Θεού αποκτήσαμε πέντε παιδιά και δύο εγγόνια μέχρι στιγμής… Μέσα απ’ τον καθημερινό αγώνα ζυμώθηκε με πολύ κόπο το ταξίδι της ζωής μου, μέσα από χαρές και λύπες, αχώριστα σφιχταγκαλιασμένες. Πολλές φορές μέσα απ’ τον πόνο ξεχείλισαν οι στιγμές δημιουργίας της συγγραφής των βιβλίων μου.

Έτσι, μέσα σ’ αυτά τα χρόνια γεννήθηκε και ένα ‘έκτο παιδί’, που είναι η θρησκευτική ποιητική συλλογή «Πάντα θυμάμαι», βραβευμένο απ’ τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Καφενείο των Ιδεών».

Ακολούθησε η συγγραφή   και άλλων  διηγημάτων  και παραμυθιών.

Το 2007 μετεκπαιδεύτηκα στην Γενική Παιδαγωγική,  στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών, ενώ συγχρόνως ασχολήθηκα και με την αγιογραφία.

Το 2008 με αξίωσε ο Θεός να επισκεφτώ την Αγία Γη των Ιεροσολύμων και να κάνω το ταξίδι της ζωής μου. Από τότε πήγα και ξαναπήγα…νιώθοντας πάντα ότι η ψυχή μου έχει μείνει Εκεί.

Το βιβλίο «Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους » αφιερώνεται σ’ όλους  τους νέους και τις νέες που μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αντιστέκονται και πάνε αντίθετα στο ρεύμα και ομολογούν όπου και να βρεθούν Θεό και Ορθοδοξία.

Αφιερώνεται δε και σε όλους τους φύλακες των Παναγίων Προσκυνημάτων, που έχουν θέσει τη ζωή τους στην υπηρεσία του Ενός!

Ευχή μου είναι ν’ακολουθήσουμε όλοι τα βήματα Εκείνου και να μείνουμε κοντά Του, στα πόδια Του, στον Σταυρό Του, στον Ζωοδόχο Τάφο Του, στη Χάρη Του…

Από τις Εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν:

Ενημερωθείτε για τα νέα μας