Κατερίνα Μουρίκη

Γεννήθηκα στην Αθήνα από μητέρα Σμυρνιά και πατέρα Κρητικό. Μεγάλωσα ακούγοντας σμυρναίικα παραμύθια από τη γιαγιά, ιστορίες από τη μητέρα και κρητικές μαντινάδες από τις θείες μου.

Μεγαλώνοντας ανακάλυψα το δημιουργικό μου ταλέντο.

Καθόμουν μπροστά στον καθρέφτη έπαιρνα ύφος, έκανα κινήσεις κι έπλεκα τα παραμύθια μου. Στο σπίτι δεν είχαν πάρει στα σοβαρά τις καταπληκτικές μου δημιουργίες. Έτσι την πλήρωναν τα κουτσούβελα της γειτονιάς. Όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός παραλίγο να με πετάξουν από το παράθυρο. Είπα κι εγώ να σπουδάσω για να γλιτώσω από τη γκρίνια τους.

Σπούδασα Χημεία, Στατιστική και Οικονομικά (για τα τελευταία δεν πήρα το πτυχίο) και ύστερα πάτησα φρένο! Στο μεταξύ είχα γίνει μαμά και –ώ του θαύματος- είχα αποκτήσει και πάλι ακροατήριο για τις ιστορίες μου. Αυτή τη φορά μάλιστα τις φτιάχναμε παρέα. Έτσι γεννήθηκαν τα πρώτα μας παραμύθια που βρήκαν μία εξέχουσα θέση στο τελευταίο συρτάρι του γραφείου μου…

Όλα όμως έμελλαν ν’ αλλάξουν. Αιτία ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός. Πήρα μέρος και πέρασα με ΕΠΑΙΝΟ. Έτσι εκδόθηκε το πρώτο μου παραμύθι. Έτσι άρχισε η… καταιγίδα. Οι ιστορίες μου εκδίδονταν η μία μετά την άλλη. Ε, άμα σε πάρει η κάτω βόλτα δε σταματάς.

Τώρα συνεχίζω να γράφω –μου έχει μείνει κουσούρι- και περιμένω και το δεύτερο εγγονάκι μου για να συνεχίσουμε όλοι μαζί την παράδοση της οικογένειας…

 

Βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Άθως

Βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Θύρα

Άλλα βιβλία της

Από τις Εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν:

Ενημερωθείτε για τα νέα μας