Σταυρούλα Σταμάτη

Η Σταυρούλα Σταμάτη-Σεϊτανίδου είδε το φως της μέρας μια Κυριακή πρωί στην Κωνσταντινούπουλη. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα Ταυταύλα της Κωνσταντινούπολης, όπου φοίτησε στην πρώτη δημοτικού στο ελληνικό σχολείο. Αργότερα ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Νέα Σμύρνη, όπου αξιώθηκε να έχει πολύ καλούς δασκάλους και καθηγητές. Σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα και Οικονομικά στο Montpellier, ενώ φοίτησε στο μονοετές πρόγραμμα Media Training για την επιμόρφωση επαγγελματιών της οπτικοακουστικής παραγωγής.. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια για την συγγραφή σεναρίου και την αφήγηση.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Τα πρώτα χρόνια  για να καλύψει τις ανάγκες του βιοπορισμού εργάστηκε παράλληλα σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε αντιπροσωπείες και στον τραπεζικό τομέα. Εισήχθηε με πανελλήνιο διαγωνισμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από όπου παραιτήθηκε μετά από επτά χρόνια για να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπούσε. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και στέλεχος τηλεοπτικών παραγωγών και ταινιών. Μεταξύ άλλων διετέλεσε σύμβουλος πολιτιστικών προγραμμάτων στο Τέταρτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και στη διαμόρφωση του ιδρυτικού προγράμματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα, Κύπρο,  Σερβία και  Ρουμανία. Αργότερα εργάστηκε ως αναπληρώτρια διευθύντρια στον τομέα κινηματογραφίας, τηλεόρασης του ομίλου ΑΚΜΗ. Έχει επιμεληθεί περισσότερες από 1000  ραδιοφωνικές εκπομπές, ταινίες ντοκιμαντέρ και βιβλία. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Ερασιτεχνικά έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενηλίκους.

Την τελευταία δεκαετία εργάζεται στις εκδόσεις Σταμούλη ως στέλεχος του τμήματος Μάρκετινγκ. Επίσης εργάζεται για τις εκδόσεις ΑΘΩΣ και Θύρα ως επιμελήτρια εκδόσεων, υπεύθυνη προώθησης και διαχείρισης δικαιωμάτων εξωτερικού. ‘Εχει επιμεληθεί την παραγωγή 300 βιβλίων και 30 ψηφιακών δίσκων και DVD. Έχει επίσης γράψει παιδικά και εφηβιικά βιβλία.

Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Σταμάτη και έλαβε ως δώρα  Θεού παιδιά και εγγόνια.

Tα βιβλία της:

  • Όταν μιλάει η σιωπή, εφηβικό και νεανικό μυθιστόρημα,  σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και τον Σταύρο Σταμάτη
  • Πρόσφορο και Άρτος, δοκίμιο και βιβλίο συνταγών, σε συνεργασία με την Δήμητρα Σταύρου
  • Ανακαλύπτω τις γιορτές με χαρούμενες δραστηριότητες. Σειρά με 3 βιβλία,
  • Χριστούγεννα με γιορτινές χειροτεχνίες και κατασκευές
  • Πάσχα με γιορτινές χειροτεχνίες και κατασκευές
  • Το ημερολόγιο του Πέτρου

Από τις Εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν:

Ενημερωθείτε για τα νέα μας