Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ

Ο Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ γράφει μέσα από τη φυλακή και παραδίδει μία από τις συγκλονιστικότερες εξομολογήσεις του 21ου αιώνα, αποκαλύπτοντας την σκοτεινή πλευρά της ζωής σε μία σύγχρονη χώρα που απετέλεσε και αποτελεί το όραμα για εκατομμύρια νέους.

Γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 στην Νότια Καρολίνα. Μετά από μια ελπιδοφόρο πορεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον αθλητισμό, φοίτησε στην φημισμένη στρατιωτική ακαδημία Μπρέντγουντ όπου, κατά την πρώιμη εφηβεία, ενεπλάκη σε παραβατικές πράξεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική του ακεραιότητα. Από τα δεκαέξι μέχρι και τα εικοσιοκτώ του χρόνια μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές, δρώντας παράλληλα ως μέλος εγκληματικών οργανώσεων. Το 1984 συνελήφθη για την απαγωγή και την δολοφονία ενός παιδιού, πράξεις τις οποίες δεν είχε διαπράξει, όπως με αδιάσειστα τεκμήρια αποδεικνύεται στο βιβλίο αυτό. Παρ’ όλα αυτά για διφόρους λόγους τα τεκμήρια αυτά δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο των Η.Π.Α. και το 1987 καταδικάστηκε σε θάνατο.

Έκτοτε παραμένει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αριζόνα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Για είκοσι περίπου χρόνια μετά τη θανατική του καταδίκη η υπόθεσή του εκκρεμούσε λόγω των ενστάσεων που κατέθετε, βασιζόμενος στα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία της αθωότητάς του.

Γύρω στο 2018 όμως έχει πλέον απορριφθεί και η τελευταία του ένσταση και, καθώς στην Αριζόνα άρχισαν να εκτελούνται και πάλι θανατικές ποινές, ο Φρανκ βρίσκεται εκ νέου υπό την απειλή της εκτέλεσης.

Κατά τη διάρκεις της μακροχρόνιας φυλάκισής του έκανε ανώτατες σπουδές στις τέχνες, στην αγγλική γλώσσα και στα νομικά. Στη συνέχεια παρακολούθησε ένα πρόγραμμα τριών ετών στην θεολογία. Είναι συγγραφέας και μυμφευμένος με την Ραχήλ Λι Άτγουντ.

Από τις Εκδόσεις Άθως κυκλοφορούν:

Ενημερωθείτε για τα νέα μας