Ένα Κόκκινο Αυγό για τον Καίσαρα Τιβέριο

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Εύα Καραντινού

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 41765
ISBN: 9789604953509
Σελίδες: 48


Οι εκδόσεις Άθως Παιδικά με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το νέο πασχαλινό βιβλίο της πολυγραφότατης Άννας Ιακώβου «Ένα αυγό για τον Καίσαρα Τιβέριο», με την υπέροχη εικονογράφηση της Εύας Καραντινού. Η συγγραφέας ζωντανεύει ένα θαύμα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που συνέβη στην Ρώμη, μετά την Ανάσταση του Χριστού, που σχετίζεται με το έθιμο των κόκκινων αυγών του Πάσχα.

Ποιος δεν έχει τσουγκρίσει κόκκινα αυγά το Πάσχα; Σκεφτήκατε ποτέ πώς ξεκίνησε το έθιμο αυτό; Σύμφωνα με την παράδοση το βάψιμο των κόκκινων αυγών οφείλεται σε θαύμα της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, που συνέβη όταν ταξίδεψε από τα Ιεροσόλυμα στη Ρώμη για να συναντήσει τον Καίσαρα Τιβέριο και να τον ενημερώσει για τα γεγονότα της σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού.

Η συγγραφέας με την παραστατική γραφή της ζωντανεύει την ιστορία και διαβάζουμε ξανά την ιστορία της Ανάστασης, όπως την έζησαν οι γυναίκες μαθήτριες του Χριστού, αλλά και την βαθιά πίστη τους, που έκανε θαύματα για να πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στο Ευαγγέλιο και την Ανάσταση.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την καταξιωμένη Εύα Καραντινού και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία, με χρώματα ζωντανά και φωτεινά, σαν να φωνάζουν κι αυτά: Χριστός Ανέστη!

Η ιστορία είναι διανθισμένη με πάρα πολλές πληροφορίες για την ομορφιά των τόπων που διαδραματίζεται, αλλά και για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Έτσι ο μικρός αναγνώστης μαζί με την ανάγνωση της ιστορίας, μαθαίνουν αβίαστα πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες. Επιπλέον στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες.

Η έκδοση του βιβλίου έγινε με υλικά φιλικά προς το παιδί και το περιβάλλον, ενώ είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και ανθεκτική στην χρήση από τα παιδιά.

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή υπήρξε μαθήτρια του Χριστού. Όπως μαρτυρεί το Ευαγγέλιο, ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που στον Τάφο του Χριστού και έγιναν είδαν πως ήταν κενός. Όταν η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή είδε κάποιον στον κήπο, όπου βρισκόταν ο τάφος τον ρώτησε αν εκείνος ήξερε πού βρίσκεται το σώμα του Ιησού. Τότε κατάλαβε πως μιλούσε στον ίδιο τον αναστημένο Κύριο. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή δεν έπαψε ποτέ να μαρτυρεί την Ανάσταση του Χριστού και έφτασε μέχρι τον ίδιο τον Καίσαρα Τιβέριο στην Ρώμη, όπου και συνέβη το θαύμα που περιγράφεται στο βιβλίο.