Κέλτικα Παραμύθια

Κωνσταντίνος Γανωτής

Εικονογράφηση:
Εύα Καραντινού

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 21×29
Κωδικός: 41723
ISBN: 9789604953479
Σελίδες: 72


Παραμύθια εμπνευσμένα από ιστορικά στοιχεία της ζωής των Χριστιανών Κελτών

Οι εκδόσεις Άθως Παιδικά με χαρά παρουσιάζουν την νέα κυκλοφορία του βιβλίου Κέλτικα Παραμύθια του σύγχρονου παραμυθητικού δασκάλου Κώνσταντίνου Γανωτή και της φιλολόγου Κατερίνας Κόρμαλη, με την εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.

Με τον μοναδικό τους τρόπο, οι συγγραφείς δημιούργησαν αληθινά παραμύθια, βασισμένα  σε μοτίβα συναξαριών απὸ παραμυθιακὰ σενάρια. Κάθε παραμύθι αφηγείται τον βίο ή ιστορίες από τον βίο κάποιου από τους πάρα πολλούς  Κέλτες Αγίους, που έζησαν στην Ουαλία, στη Σκωτία και στὴν Ιρλανδία. Πολλοί από αυτούς ήταν άρχοντες και αρχόντισσες, βασιλιάδες και βασιλοπούλες, στοιχείο που καθιστά τα Κέλτικα παραμύθια ακόμα πιο ελκυστικά στον μικρό, μα και τον μεγαλύτερο αναγνώστη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση, με την πανέμορφη ζωντανή εικονογράφηση της Εύας Καραντινού, που θυμίζει την τεχνική βιτρώ και έχει διατηρήσει τα κέλτικα σχήματα.

Οι Απόστολοι του Χριστού έφτασαν μέχρι τα πέρατα του κόσμου κηρύττοντας το Ευαγγέλιο.

Κάθε λαός γνώρισε την αγάπη του Χριστού και σε όλα τα μέρη δημιουργήθηκαν χριστιανικές κοινότητες, που άνθισαν τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού.

Η φυλὴ των Κελτών, αφού πέρασε απο την Ευρώπη, εξαπλώθηκε στην Ουαλία, στη Σκωτία και στην  Ιρλανδία. Όταν το Δυτικὸ Ρωμαϊκὸ κράτος έγινε χριστιανικό, ασπάστηκαν τον Χριστιανισμὸ και μεταμορφώθηκαν σὲ έναν ευλαβέστατο και ειρηνικὸ λαό.

Από τον λαό αυτό αναδείχθηκαν πολλοί άγιοι και πολλές αγίες που έζησαν ασκητικά, βοηθώντας τον λαό τους να ξεφύγει από την αμάθεια και την φτώχεια, διδάσκοντας το Ευαγγέλιο με την ίδια την ζωή τους. Οι Άγιοι αυτοί, που έζησαν και αγίασαν πριν το σχίσμα, είναι άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΚΒ: 41723
ISBN: 9789604953479
Σχήμα: 21×29
Σελ.:72