Ο φύλακας της Αγιασοφιάς

Γιώργος Αντωνάκης

Εικονογράφηση:
Εύα Καραντινού

Χρον. Έκδοσης: 2024
Σχήμα: 17×24
Κωδικός: 42355
ISBN: 9789604953943
Σελίδες: 192


Οι Εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το νέο παιδικό μυθιστόρημα «Ο φύλακας της Αγιασοφιάς» του συγγραφέα Γιώργου Αντωνάκη.

Ένα βυζαντινό νόµισµα κοµµένο στη µέση µε τον αυτοκράτορα, που κρατάει µια µπάλα… Ο άγγελος της Αγιασοφιάς µε τα έξι φτερά κι η φήµη πως ο Μωάµεθ ο Πορθητής ήταν Χριστιανός… Ένα παλιό συµβόλαιο στην Κρήτη, δυο αδέλφια που χωρίζονται, οι Κρυπτοχριστιανοί και ένα ταξίδι ώς τη Σµύρνη… 

Οι φετινές διακοπές ήταν πραγµατικά γεµάτες από περιπέτειες και εκπλήξεις! Ευτυχώς που η χαµένη γάτα της Αγιασοφιάς οδήγησε τον Οδυσσέα, τη Ραλλού και τον Θωµά µέσα από δαιδαλώδεις, υπόγειες σήραγγες ξανά στην υπέροχη λιακάδα της Κωνσταντινούπολης!

 Ή µήπως τους βοήθησε ο άγγελος του τρούλου;

Μια συναρπαστική περιπλάνηση κι η µεγάλη εκκλησία της Αγιασοφιάς να στέκεται πάντα περήφανη, ακατάβλητη, εκεί όπου τη θεµέλιωσε πριν από τόσους αιώνες ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός…

Ο Γιώργος Αντωνάκης, ο συγγραφέας που μας έκανε να αγαπήσουμε και πάλι στο παιδικό μυθιστόρημα, επανέρχεται δριμύτερος με ένα βιβλίο που συνδυάζει μυστήριο, χιούμορ, ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο αλλά και μια λεπτή και ευγενική  συγκίνηση.

Ένα βιβλίο που θα συναρπάσει όλα τα παιδιά από 10 ετών και πάνω αλλά και τους εφήβους μας.

Μια καλογραμμένη ιστορία με ζωντανούς διαλόγους, με αρκετή δόση σουρεαλισμού, όπως πάντα γίνεται στα καλογραμμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου οι νεαροί αναγνώστες θα βρουν έξυπνες δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους γύρω από την Αγία Σοφία και παράλληλα ψυχαγωγούν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Αντωνάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στα Αγκουσελιανά Ρεθύµνου. Ως δάσκαλος εργάστηκε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Κρήτης και της Αθήνας. Ασχολήθηκε µε τη φωτογραφία, την αγιογραφία και το θέατρο.

Ζει στη νότια Ελλάδα, δουλεύει τη γη, οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και γράφει βιβλία για παιδιά.