Στην κιβωτό του Νώε, ήμουν εκεί!

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 24,5×26
Κωδικός: 41713
ISBN: 9789604953462
Σελίδες: 56


Οι Εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια κυκλοφορία του βιβλίου «Στην Κιβωτό του Νώε ήμουν εκεί!» της αγαπημένης και πολυγραφότατης Άννας Ιακώβου! Μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί!» η Άννα Ιακώβου μας προσφέρει ένα ακόμα εξαιρετικό παιδικό ανάγνωσμα, βασισμένο στην Αγία Γραφή και ειδικά στην ιστορία του Νώε, που περιέχεται στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο της Γενέσεως.

Η Άννα Ιακώβου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της μεταφέρει τα παιδιά στην εποχή που ζούσε ο Νώε! Ντυμένα με τα ρούχα εκείνης της εποχής, βρίσκονται κοντά στον Νώε, βοηθούν στην κατασκευή της Κιβωτού και γνωρίζουν όλα τα είδη των ζώων που υπάρχουν! Τουκάν και σαύρες της Αφρικής, λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις, πιγκουίνοι και στρουθοκάμηλοι, άγρια θηρία και ήρεμα ζώα, έζησαν μαζί στην κιβωτό για όσο κράτησε ο κατακλυσμός.

Η πραγματικά πανέμορφη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, ζωντανεύει τα λόγια του βιβλίου, τόσο που πιστεύεις πως θα ακούσεις τον θόρυβο της βροχής και των κεραυνών ή τους ήχους των ζώων και τις φωνές των ανθρώπων! Η πολύ προσεγμένη σελιδοποίηση, μαζί με την όλη ποιότητα των υλικών της έκδοσης, κάνουν το βιβλίο αυτό πραγματικά ξεχωριστό και αγαπητό από κάθε παιδί!

Η ιστορία του κατακλυσμού του Νώε είναι από τις πιο γνωστές ιστορίες της Αγίας Γραφής, που δείχνει την ιστορία του ανθρώπου, που επαναλαμβάνεται στους αιώνες.

Ο Θεός δεν αφήνει τον άνθρωπο να χαθεί, ούτε όταν εκείνος Τον έχει εντελώς ξεχάσει και απαρνηθεί. Και όχι μόνο δεν αφήνει τον άνθρωπο να χαθεί, αλλά ούτε και τα ζώα, που είναι κι αυτά δημιουργήματά Του αγαπητά.

Στο τέλος του κατακλυσμού, ο Θεός δίνει σαν υπόσχεση στον άνθρωπο ότι δεν θα καταστρέψει ποτέ τον κόσμο, με το υπέροχο ουράνιο τόξο. Ένα σύμβολο ελπίδας, δοσμένο από τον ίδιον τον Θεό!