Χριστούγεννα και ήμουν εκεί!

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Αγγελική Δελεχά

Χρον. Έκδοσης: 2020
Σχήμα: 24,5×26
Κωδικός: 41037
ISBN: 9789604953080
Σελίδες: 56


Θα ήθελες να ζούσες
στην εποχή του Χριστού;
Να βρεθείς κοντά Του,
να Του μιλήσεις, να Τον αγγίξεις;
Κι όμως, με έναν θαυμαστό τρόπο μπορείς να το κάνεις! 
Άνοιξε τις σελίδες του βιβλίου και γίνε ο πρωταγωνιστής των γεγονότων της ζωής του Χριστού μας.
Κι όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα,
τότε σίγουρα θα λες σε όλους:
–  Ήμουν κι εγώ εκεί!

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Άννας Ιακώβου «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί». Η πλούσια αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού, της Προσκύνησης των Μάγων και τέλος της παρουσίας του δωδεκαετούς Ιησού στο Ναό.

Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά είναι  ιδιαίτερα εμπνευσμένη,  χαριτωμένη και προσαρμοσμένη στην οπτική των μικρών παιδιών.

Η σελιδοποίηση είναι πολύ όμορφη και οι προδιαγραφές της έκδοσης άριστες. Το χαρτί υψηλής ποιότητας, η απόδοση των χρωμάτων εξαιρετική, η βιβλιοδεσία ενισχυμένη για να αντέχει στο παιδικό ξεφύλλισμα.

Το «Χριστούγεννα και ήμουν εκεί» είναι  αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία.

Για όσους θα ήθελαν να… είναι εκεί!

Κρατάτε στα χέρια σας τον πρώτο τόμο μιας σειράς βιβλίων με τον τίτλο ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ. Η σειρά αυτή οφείλει τη δημιουργία της σ’ ένα συγκλονιστικό γεγονός, που συνέβη στον μακαριστό Γέροντα π. Κύριλλο Γεραντώνη, ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια.

Ο Γέροντας Κύριλλος αφηγείτο πως κάποτε μετά τη Θεία Λειτουργία, την ημέρα της Κυριακής των Μυροφόρων, επέστρεψε στο κελί του. Καθώς βρισκόταν μπροστά στον Εσταυρωμένο Χριστό και προσευχόταν, μεταφέρθηκε θαυμαστά στον Γολγοθά. Ήταν η στιγμή της Αποκαθήλωσης. Δίπλα του έστεκε ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος, οι δυο κρυφοί μαθητές του Ιησού, που κατέβασαν από τον Σταυρό κι ενταφίασαν το Τίμιο Σώμα Του. Ο άγιος Ιωσήφ κρατούσε ένα ολόλευκο σεντόνι. Στράφηκε προς τον Γέροντα Κύριλλο και του είπε να απλώσει τα χέρια του. Εκείνος υπακούοντας άνοιξε αμέσως τα χέρια κι ο άγιος Ιωσήφ έριξε πάνω τους το λευκό σεντόνι. Την ίδια στιγμή ο άγιος Νικόδημος, αφού κατέβασε το Σώμα του Χριστού από τον Σταυρό, Το απέθεσε στην αγκαλιά του Γέροντα Κυρίλλου. Ο Γέροντας συγκλονίστηκε, καθώς ένιωσε το βάρος του Τιμίου Σώματος του Χριστού στα δυο του χέρια.
Για πολύ καιρό μετά, όπως ο ίδιος αφηγείτο, ευωδίαζε όλο το κελί του, ευωδίαζαν τα ράσα και τα χέρια του, τα οποία έκρυβε και δεν τα έδινε στους προσκυνητές να τα ασπασθούν και να πάρουν την ευχή του, γιατί ντρεπόταν για αυτήν τη μεγάλη ευωδία.

Ο Γέροντας Κύριλλος μετά από το συγκλονιστικό αυτό γεγονός θα μπορούσε να πει: Ήμουν κι εγώ εκεί!

Άννα Ιακώβου